anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot bielizny

Enka2504
#7 Wielbiciel#

bielizna została otwarta, lecz nawet nie przymierzona (był to gorset i po otwarciu już widziałam, że miseczka będzie za duża). Gorset nie był zafoliowany czy zaplombowany, tylko włożony w firmowe pudełko. Sprzedający nie chce przyjąć zwrotu. 

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

biedna ty 🙂 

oznacz moderatorów

Client:87296636
#12 Orędownik#

@Enka2504 odnosnie UOKiK to tak nie działa, bardziej chyba Rzecznik Praw Kosumenta ale to Lew wie wszystko na ten temat 🙂 ....miej na uwadze co tu napisalas w pierwszej czesci swojego PUBLICZNEGO postu: "bielizna została otwarta, lecz nawet nie przymierzona (był to gorset i po otwarciu już widziałam, że miseczka będzie za duża)."    

256-bit limit
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:87296636 widocznie samo się otwarło bo źle zapakowane było w folię

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

Wklejam odp klientki na odesłaną używaną pomadkę 

na zapytanie czemu odesłana szminka nie ma folii 

odp 🙂 

przez pomyłkę mama uszkodziła taśmę dlatego ja okleilam swoją żeby nie było że taśmy nie ma nowa nawet usta nią nie były pędzelkiem użyte ja wszystko rozumiem ale żeby robić dramat że inaczej taśma klient zabezpieczył tego to ja nie podejmuje a druga sprawa jak mi państwo przy takiej pomadek udowodnia użytek test śliny zrobimy

dlatego nie dziw się ze ktoś nie chce przyjąć używanej w kroku bielizny 🙂

klient potrafi na wszystko mieć odp co powyżej wkleiłam 

oznacz moderatorów

#12 Orędownik#

@AlleMakijazPL Pamietaj dziala to w dwie strony i sadze, ze Ci co to czytaja (nawet nie uczestniczacy w dyskusji) nic nie kupia u Ciebie ..no ale kazda reklama dzwignia ..itd itd

taaaaaa

256-bit limit
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

i dzięka im za to ze nie kupi 

wiesz kto nie kupi ?

ten kto wie ze się nie da mnie oszukać 

każdy mierzy swoja miarą 

pamiętaj o tym 

oznacz moderatorów

#12 Orędownik#

@az1rael @AlleMakijazPL @LEW433 @mdrogeria

Co do meritum: domyslamy sie jak moglo byc, ale nie wiemy jak bylo 🙂

UV znacznikow uzywamy od dziesiatkow lat przy sprzedazach - roznie bywa ( nigdy na tym portalu- tu trzeba byc szalencem aby sprzedawac ....serio i nie smiesznie) 

To ciekawa sprawa z tymi pomadkami tuszami  widze dwa rozwiazania aby bylo fer wobec kazdej strony :

Albo akceptowac kazdy zwrot liczac ze poleci kupujacy nastepnych i jako zadowolony klient wroci sam kiedys tez - a moze od razu? Dla zwrotow - jakis tam dzial nie znamy tutaj skali sprzedazy

Nie ma straty czasu/zycia na użeranie sie sprzedajcymi , portalem , kurierami finasowo wychodzi to lepiej nam i jestesmy zdrowsi :))) (Dzieki temu to zaoszczedzone zdrowie mozna tracic tutaj na zakupach ..juz ostatnich uffff)

I drugie rozwiazanie : napisac z Capslockiem  w pierwszej linii aukcji : Z POWODU DUZEJ ILOSCI PROB NIEUCZCIWYCH ZWROTOW PRODUKTOW NIE PODLEGAJACYCH ZWROTOWI  DODATKOWO FOLIUJEMY  W WARUNKACH HIGIENICZNYCH NOWYM PROFESJONALNYM MODELEM :xxxxx

A jesli by byly produkty z ew .zwrotu sa sprzedawane w osobnym naszym dziale po preferencyjnej cenie (o tam wszystko podkreslone 2x czy 3 aby slepy nawet to przeczytal i nie mial podstaw, a nie jak tu wiekszosc sprzedajacych ukryje wrecz  swoje warunki i przemyslenia, i potem marudzi ze kupujacy nie doczytal :)))). --- To ostanie zdanie jest wazne. (Tak robilismy w przypadku pewnej masowki - dobrze sprawdzalo sie robienie ze zwrotu gdy byly tzw bulkow/ zestawow na licytacjach bylo czesto korzystniej niz nowki odzielnie i do tego uczciwie.) Mozna jakis tam gratis dorzucić i dopisac po promocyjnej cenie ze zwrotow jesli ta cena stala. I ma sie krecic 

I dolaczyc do kazdej aukcji zdjecie tej maszynki + moze z danym typem produktu przed i po.

Nasze uzywane rozwiazanie: kreska UV laczaca nakretke /nasadke z obudowa nic nie da w tym przypadku.

256-bit limit
oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

Ja odkąd foliuje wszystko dosłownie ( nawet te zafoliowane ), to 

mam o 75 % zwrotów mniej, niż z przed czasu kiedy tego nie robiłam .

Niestety 25 % kupujących  nadal jest - i robią co chcą 

nie straszne im plomby 

ani dodatkowa folia 

napiszą ci bezpiecznie, ze albo niczego nie było ( folii ) 

albo, ze nie odrywali, ze odesłali tak jak przyszło 🙂 

Robiąc ze mnie przy tym  głupią ?

Nawet jak wysyłam filmik z momentu pakowania danej paczki ,

nic to nie daje, 

bo wtedy odpisują, ze musiałam teraz oderwać 🙂

Na takich ludzi niestety nic nie działa 

Jak ktoś chce oszukać to oszuka ,

ale przynajmniej, ja  nie daje się, aby robiono ze mnie głupią, która nie wie co wysyła

NIE KUPI ODE MNIE TEN KTO CHCE OSZUKAĆ A NIE TEN CO CHCE FAKTYCZNIE KUPIĆ 

tych pierwszych nie chce 

🙂

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

no i w tym momencie włącza sie u klienmta plan B 

tak odkręcić aby było ze nawet jej nie odebrała 

a odesłała 

hahhahah 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Górne części bielizny powinny być z tego wykluczone z braku zwrotów o ile oczywiście wracają w niezmienionym stanie. Ustawa mówi wyraźnie, że klient ma prawo obejrzeć towar w takim samym zakresie jak w sklepie stacjonarnym. Poszłam przedwczoraj z córką do najbliższego z bielizną, przymierzyła 6 staników, kupiła dwa... Nie pierwszy raz.  To jest zakres sklepu stacjonarnego. Przy drogich markach to już nawet mowy nie ma, żeby coś wybrać bez przymierzania. Ten sam rozmiar tej samej marki już może inaczej leżeć... W życiu nie kupiłabym bez możliwości zwrotu. Sobie kupuję w sklepie gaji i też problemu że zwrotem nie ma.

Najśmieszniejsze są w tym wszystkim qutlety blokujące zwrot marek normalnie zwroty udostępniające. No sorry nawet she.. ma zwrot stanika, a qutlet sprzedający stanik Shein na Allegro już nie...

Gorset nie dotykał więcej górnej części ciała niż koszulka czy sukienka bez stanika... Kiecki też z tego powodu nie można zwrócić...?

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#9 Pomysłodawca#

pani tak serio ?Mowa o go0rsecie a nie o staniku

O ile w sklepie stacjonarnym ekspedientki pilnują zakresu przymierzenia, to w domu niestety sprzedawca już nie ma takich narzędzi 

Skąd ma wiedzieć czy majtki nie były np. noszone przez kilka godzin ?

Gorset to jest jak jednoczęściowy strój. Nie da się go przymierzyć 

nie zakładając go  na pupe .

W sklepie dadzą ci bezwarunkowo wkładkę jednorazową 

Wy klienci oddali byście wszystko nawet zużytego balona 

bo przecież można 

ehh

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Dobra. To chyba trzeba to doprecyzować. Ja akurat przeważnie widuje gorsety tylko na górną część ciała. Z dolną to to jest body. Jeśli było tylko na górną to nie powinien ograniczać, jak też na dolną to zgoda. I wyraźnie w pierwszym zdaniu pisałam o górnej części bielizny....

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

I tak się to określa , ale widocznie oni tam mają inaczej...🤣

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

O czym Ty piszesz, niektórzy tu ci od ruskich zapachów uważają że gorset to majtki, widać to po wstawianych zdjęciach,

oznacz moderatorów