Witam. Chciałam anulować zamówienie zakupione dziś po godzinie 13 ale nie było takiej opcji więc klinkelam zwrot po godzinie 15. Allegro każe mi wybrać opcję zwrotu czy przez Paczkomat czy kurier. Problem jest taki że przesyłka nie została ani wysłana ani nadana, status to tylko zakup opłacony, jest sobota nikt tego dziś nie wysłał. To są suplementy diety więc wiem ze przy lekach może być tak że nie ma opcji anulowania. Ale jak teraz odzyskać swoje pieniądze za zakup, który nie został do mnie wysłany? Jak mam zwrocic coś co jeszcze do mnie nie dotarło ani nie zostało nawet wysłane? Rozpoczęłam dyskusje ale odpiwiedza pewnie dopiero w poniedziałek lub wtorek...
@Client:85159600 w formularzu możesz wybrać dowolną opcję zwrotu - będzie to jako odstąpienie od umowy. Dodatkowo możesz poinformować sprzedającego o odstąpieniu, aby nie nadawał przesyłki.
@Sa_nova przecież, niema konieczności wybierania opcji odesłania. Wystarczy samo zgłoszenie odstąpienia.
Jakie zgłoszenie odstąpienia? Gdzie takie zgłoszenie? Allegro każe mi wybrać opcję odesłania, tylko czego? Skoro nic nie zostało mi wyslane
Jak mogę wybrać opcję zwrotu skoro nic do mnie nie przyszło bo nawet nie zostało jeszcze nadane? Wybierając opcję zwrotu będzie to wyglądało jakbyn przesyłkę dostała
@Client:85159600 Może zaraz po Twojej wpłacie sprzedawca zaznaczył przesyłkę "w realizacji" i przez to nie możesz nic zmienić . Mógł ją już spakować i nabić na kasę ponosząc pewne koszty .
zwrot metoda własna wybierz i napisz do sprzedawcy by nie wysłał tego w poniedziałek no chyba że już nadał to w paczkomacie