Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący ma prawo wypróbować produkt tam samo jak w sklepie.
Kołdra obciążeniowa jednak żeby być wypróbowana musi być w użytku.
Niektóre sklepy mówią wprost o 30 dniach testowania.
Czy jak kupie taką kołdrę przez sprzedawcę z allegro to mogę ją wypróbować tzn. śpiąc pod nią przez jeden do kilku dni, zakładając że nie zostanie w żaden sposób uszkodzona oraz nie przesiąknie żadnym zapachem?
Czy sprzedawca mógłby robić problemy ze zwrotem?
Ktoś miał doświadczenie z takim produktem?
@asia38rybnik nie wiem czy wiesz, ale przy każdej ofercie na Allegro jest taka opcja Zadaj pytanie i tam sprzedający odpowie Ci na jakich warunkach możesz zrobić zwrot
tak wiem i skorzystam, ale z doświadczenia sprzedawcy często robią problemy
więc zastanawiałem się jak z takim rodzajem produktów, może ktoś ma doświadczenie praktyczne
@asia38rybnik jeśli będziesz miała na piśmie (zrzut ekranu z wiadomością) , że sprzedawca się zgodził na okres testowy, to późnej już się nie może wykręcić
@asia38rybnik a jakie warunki są podane w zakładce zwroty?
zawsze pisze 14 lub 30 dni, ale to jest doslownie przy wiekszosc produktach zamawianych internetowo - nic nie pisze o tym jak mozna/nie mozna testować
@asia38rybnik jak w zakładce zwroty masz ograniczony zwrot to nie możesz zwrócić. Pierwsze słyszę o praktyce testowania kołder przez 30dni ja bym potem takiej kołdry nie kupił jeszcze ktoś ma egzeme albo świerzb
w tej zakładce zawsze jest podane 14 lub 30 dni
i nic nie pisze o tym jak można produkt sprawdzać
to są kołdry z obciążeniem co może np. powodować problem z kręgosłupem, dlatego taka praktyka
Ludzie sa niepowazni. Kołdre zwracać? majtki używane też zwracasz? Co ma sprzedawca zrobic pozniej z takim produktem? bo napewno nie sprzedac.
Czy jak kupie taką kołdrę przez sprzedawcę z allegro to mogę ją wypróbować tzn. śpiąc pod nią przez jeden do kilku dni, zakładając że nie zostanie w żaden sposób uszkodzona oraz nie przesiąknie żadnym zapachem?
a przepraszam jak to zrobisz - owiniesz się folią przed okryciem się tą kołdrą?
sama chciałabyś kupić kołdrę, którą ktoś przed Tobą sobie kilka dni „testowal”?
Może sprzedawca ma jakiś egzemplarz takiej kołdry który wszystkim daje do testowania a dopiero po sprawdzeniu taką nieużywaną wyśle drugą dostawą jak towar się sprawdzi.
@kolekcjoner608 Na pewno, bo sprzedawca na allegro ma mało kosztów i jeszcze będzie płacił za podwójną wysyłkę i odesłanie kołdry testowej. I oczywiście ją dezynfekował po każdym „testerze”.
@Health___Beauty nie wiem, czy sprzedawcy tak robią, ale w hotelach też nie dezynfekują kołdry, a rożni ludzie pod nią śpią
@KOGIEL_T @Ale w hotelu masz na kołdrze świeżą pościel. To jednak jest różnica.
1. na kołdre chyba daje się poszewke?
2. to są kołdry obciążeniowe, tutaj "testowanie" jest normalne i sami sprzedawcy takich kołdr zachęcają do tego
ale nie wiem mniejsi sprzedawcy na allegro wiec pytam
@asia38rybnik Coż jeśłli "Niektóre sklepy mówią wprost o 30 dniach testowania."
To po prostu kupiłbym w takim sklepie. Nie ryzykując że ktoś inny mi odmówi ewentualnego zwrotu.
@asia38rybnik a skąd sprzedawca ma mieć gwarancję, że kupujący nałożył poszewkę a nie spał pod kołdrą golusieńki?
Jeśli w ofercie nie ma informacji o ograniczeniu zwrotu to możesz sobie kołdrę "przetestować" i zwrócić ale jak sprzedawca uzna, że nosi ślady użytkowania to może Ci pomniejszyć zwrot i to znacznie.
@Health___Beauty lampa uv i masz pewność