anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot kołdry obciążeniowej po wypróbowaniu

asia38rybnik
#8 Zapaleniec#

Kupujący ma prawo wypróbować produkt tam samo jak w sklepie.
Kołdra obciążeniowa jednak żeby być wypróbowana musi być w użytku.
Niektóre sklepy mówią wprost o 30 dniach testowania.

Czy jak kupie taką kołdrę przez sprzedawcę z allegro to mogę ją wypróbować tzn. śpiąc pod nią przez jeden do kilku dni, zakładając że nie zostanie w żaden sposób uszkodzona oraz nie przesiąknie żadnym zapachem?
Czy sprzedawca mógłby robić problemy ze zwrotem?
Ktoś miał doświadczenie z takim produktem?

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@asia38rybnik  nie wiem czy wiesz, ale przy każdej ofercie na Allegro jest taka opcja Zadaj pytanie i tam sprzedający odpowie Ci na jakich warunkach możesz zrobić zwrot

oznacz moderatorów

asia38rybnik
#8 Zapaleniec#

tak wiem i skorzystam, ale z doświadczenia sprzedawcy często robią problemy
więc zastanawiałem się jak z takim rodzajem produktów, może ktoś ma doświadczenie praktyczne

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@asia38rybnik  jeśli będziesz miała na piśmie (zrzut ekranu z wiadomością) , że sprzedawca się zgodził na okres testowy, to późnej już się nie może wykręcić

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@asia38rybnik a jakie warunki są podane w zakładce zwroty?

oznacz moderatorów

asia38rybnik
#8 Zapaleniec#

zawsze pisze 14 lub 30 dni, ale to jest doslownie przy wiekszosc produktach zamawianych internetowo - nic nie pisze o tym jak mozna/nie mozna testować

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@asia38rybnik jak w zakładce zwroty masz ograniczony zwrot to nie możesz zwrócić. Pierwsze słyszę o praktyce testowania kołder przez 30dni  ja bym potem takiej kołdry nie kupił jeszcze ktoś ma egzeme albo świerzb 

oznacz moderatorów

asia38rybnik
#8 Zapaleniec#

w tej zakładce zawsze jest podane 14 lub 30 dni
i nic nie pisze o tym jak można produkt sprawdzać

to są kołdry z obciążeniem co może np. powodować problem z kręgosłupem, dlatego taka praktyka

oznacz moderatorów

kolekcjonerstw
#11 Animator#

Ludzie sa niepowazni. Kołdre zwracać? majtki używane też zwracasz? Co ma sprzedawca zrobic pozniej z takim produktem? bo napewno nie sprzedac.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

Czy jak kupie taką kołdrę przez sprzedawcę z allegro to mogę ją wypróbować tzn. śpiąc pod nią przez jeden do kilku dni, zakładając że nie zostanie w żaden sposób uszkodzona oraz nie przesiąknie żadnym zapachem?

a przepraszam jak to zrobisz - owiniesz się folią przed okryciem się tą kołdrą? 
sama chciałabyś kupić kołdrę, którą ktoś przed Tobą sobie kilka dni „testowal”? 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Może sprzedawca ma jakiś egzemplarz takiej kołdry który wszystkim daje do testowania a dopiero po sprawdzeniu taką nieużywaną wyśle drugą dostawą jak towar się sprawdzi.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@kolekcjoner608  Na pewno, bo sprzedawca na allegro ma mało kosztów i jeszcze będzie płacił za podwójną  wysyłkę i odesłanie kołdry testowej. I oczywiście ją dezynfekował po każdym „testerze”. 

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#17 Koryfeusz#

@Health___Beauty  nie wiem, czy sprzedawcy tak robią, ale w hotelach też nie dezynfekują kołdry, a rożni ludzie pod nią śpią

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@KOGIEL_T @Ale w hotelu masz na kołdrze świeżą pościel. To jednak jest różnica. 

oznacz moderatorów

asia38rybnik
#8 Zapaleniec#

1. na kołdre chyba daje się poszewke?
2. to są kołdry obciążeniowe, tutaj "testowanie" jest normalne i sami sprzedawcy takich kołdr zachęcają do tego

ale nie wiem mniejsi sprzedawcy na allegro wiec pytam

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@asia38rybnik  Coż jeśłli "Niektóre sklepy mówią wprost o 30 dniach testowania."

To po prostu kupiłbym w takim sklepie. Nie ryzykując że ktoś inny mi odmówi ewentualnego zwrotu.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#15 Entuzjasta#

@asia38rybnik  a skąd sprzedawca ma mieć gwarancję, że kupujący nałożył poszewkę a nie spał pod kołdrą golusieńki? 

Jeśli w ofercie nie ma informacji o ograniczeniu zwrotu to możesz sobie kołdrę "przetestować" i zwrócić ale jak sprzedawca uzna, że nosi ślady użytkowania to może Ci pomniejszyć zwrot i to znacznie.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Health___Beauty lampa uv i masz pewność

oznacz moderatorów