Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Dzisiaj zamówiłem na allegro towar za 19.99 zł plus 10.99 zł za koszty przesyłki. Lecz rozmyśliłem się i anulowałem zakup przed wysłaniem ( jakies 15 minut po zamówieniu). Chciałbym się zapytać czy otrzymam całą kwotę zwrotu czy tylko kwotę za towar?
@Graczu59 jeżeli sprzedawca nie wysłał to powinien ci zwrócić całą wpłacona kwotę.
Ustwowo zwrot kwoty za towar plus najtańsza forma wysylki z oferty ale nie smart i odbiór osobisty.
Sprzedawca jednak wysłał towar pomimo mojego anulowania. Jak będzie teraz dostanę cały zwrot kwota plus wysyłka? W ogóle mam odbierać ten towar?
@Graczu59 za gapiostwo się płaci jeśli sprzedawca jest przedsiębiorca a zakup jest od firmy i nie obejmuje towarów wyłączonych ze zwrotu (info w treści oferty zakładka zwrot) to możesz nie odbierać i czekasz do 14 dni ustawowo na oddanie kasy za towar i za przesyłkę skoro zgłosiłeś odstąpienie przed wysyłką. Jeśli kupiłeś jako osoba prywatna nie konsument od drugiej osoby prywatnej to nie powinieneś mieć w ogóle możliwości odstąpienia przez system i zerwania umowy. Zakładam wariant 1. Napisz czy zakup od firmy i jaki przewoźnik.
Jestem osobą prywatną. Kupiłem od firmy. Przewoźnik chyba dhl
Tak przewoźnok dhl box
@Graczu59 to czekasz na kasę skoro się zagapił to za gapiostwo się płaci i zapłaci sam za powrót i nie może cię tym obciążyć. Masz dostać za towar plus najtańsza wysyłkę paczki na odległość wg ustawy a wg dobrej praktyki konsumenckiej skoro odstąpienie było zanim wysłał to tyle ile zapłaciłeś za paczkę. Pewne standardy jakości trzeba spełniać.
Dziękuję za odpowiedzi.