Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Jak mam odzyskac pieniadze za towar od alegrowicza, ktory sprzedał mi szybę poza allegro. Szyba przyszła z pocieta cała uszczelką i on proponuje ze odda mi 1/3 wartosci tej szyby a nie całość i nie przyjmuje zwrotu?
@stuchlika pisz o poradę poza allegro 😄
Reklamację złożyłeś, oddaje Ci za uszczelkę więc w czym problem, chcesz całą kasę ?
Ale ta jest fabryczna z uszczelką. Nie da się dokupić samej uszczelki. Nie. Chce szybę z ładną uszczelka a nie całą pocięta wyglądająca jakby wyszła z prasy.
To zostaje Ci sąd cywilny. Allegro nie pomoże skoro transakcja była poz Allegro.
No oki dziękuję.
Tak to jest ze sprzedającymi, sprzedać i już mieć to w ....
Niestety.
@stuchlika napisał(a):
Witam,
Jak mam odzyskac pieniadze za towar od alegrowicza, ktory sprzedał mi szybę poza allegro. Szyba przyszła z pocieta cała uszczelką i on proponuje ze odda mi 1/3 wartosci tej szyby a nie całość i nie przyjmuje zwrotu?
Zakup poza Allegro- nie pomogą. zostaje Ci rzecznik konsumentów jak zakup od firmy.
@LEW433 ty jak coś dowalisz... rzecznik konsumentów nie zajmuje się zakupami od osób prywatnych, że to osoba prywatna wskazuje uzycie słowa allegrowicz i że nie zgadza się na zwrot. @stuchlika nawet w sądzie nie wywalczysz nic bo bys musiał udowodnić mu że albo wysłał z zjechaną uszczelką albo źle spakował i szyba w transporcie uszczelkę poprzecinała.
To jest zakup z firmy do firmy. Uszczelka jest wycinana z samochodu bo to jest fabrycznie montowane. Szyba boczna tylnia. Jest to używka. Nasz błąd bo mogliśmy to przy kurierze oddać. Ale najlepsze że na liście przewozowy nie było danych adresata tylko punktu.
To też rzecznik tego palcem nie tknie więc po co o nim dywagować... a pewnie relojmia wyłączona była? Wcale bym się nie zdziwił...
Ale mamy całą konserwację z facetem. Pomyśl ile takich oszukanych może być ...to jest to, że tacy są bezkarni
Nic ci to nie da że masz konwersację bo nie masz tej konkretnej oferty zakupionej na allegro i jej parametrów tylko poza allegro na gębę kupione powie ci że chcialeś kupić szybe z uszczelką on ci podał stan używka ty wyrazileś zgodę na zakup