anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot kosztów

stuchlika
#7 Wielbiciel#

Witam, 

Jak mam odzyskac pieniadze za towar od alegrowicza, ktory sprzedał mi szybę poza allegro. Szyba przyszła z pocieta cała uszczelką i on proponuje ze odda mi 1/3 wartosci tej szyby a nie całość i nie przyjmuje zwrotu?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

kostas11
#21 Demiurg#

@stuchlika pisz o poradę poza allegro 😄 

Reklamację złożyłeś, oddaje Ci za uszczelkę więc w czym problem, chcesz całą kasę ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

stuchlika
#7 Wielbiciel#

Ale ta jest fabryczna z uszczelką. Nie da się dokupić samej uszczelki. Nie. Chce szybę z ładną uszczelka a nie całą pocięta wyglądająca jakby wyszła z prasy. 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#13 Ambasador#

To zostaje Ci sąd cywilny. Allegro nie pomoże skoro transakcja była poz Allegro.

oznacz moderatorów

stuchlika
#7 Wielbiciel#

No oki dziękuję.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Tak to jest ze sprzedającymi, sprzedać i już mieć to w ....

oznacz moderatorów

stuchlika
#7 Wielbiciel#

Niestety. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@stuchlika  napisał(a):

Witam, 

Jak mam odzyskac pieniadze za towar od alegrowicza, ktory sprzedał mi szybę poza allegro. Szyba przyszła z pocieta cała uszczelką i on proponuje ze odda mi 1/3 wartosci tej szyby a nie całość i nie przyjmuje zwrotu?

Zakup poza Allegro- nie pomogą. zostaje Ci rzecznik konsumentów jak zakup od firmy.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@LEW433 ty jak coś dowalisz... rzecznik konsumentów nie zajmuje się zakupami od osób prywatnych, że to osoba prywatna wskazuje uzycie słowa allegrowicz i że nie zgadza się na zwrot. @stuchlika nawet w sądzie nie wywalczysz nic bo bys musiał udowodnić mu że albo wysłał z zjechaną uszczelką albo źle spakował i szyba w transporcie uszczelkę poprzecinała.

oznacz moderatorów

stuchlika
#7 Wielbiciel#

To jest zakup z firmy do firmy. Uszczelka jest wycinana z samochodu bo to jest fabrycznie montowane. Szyba boczna tylnia. Jest to używka. Nasz błąd bo mogliśmy to przy kurierze oddać. Ale najlepsze że na liście przewozowy nie było danych adresata tylko punktu. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

To też rzecznik tego palcem nie tknie więc po co o nim dywagować... a pewnie relojmia wyłączona była? Wcale bym się nie zdziwił...

oznacz moderatorów

stuchlika
#7 Wielbiciel#

Ale mamy całą konserwację z facetem. Pomyśl ile takich oszukanych może być ...to jest to, że tacy są bezkarni 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Nic ci to nie da że masz konwersację bo nie masz tej konkretnej oferty zakupionej na allegro i jej parametrów tylko poza allegro na gębę kupione powie ci że chcialeś kupić szybe z uszczelką on ci podał stan używka ty wyrazileś zgodę na zakup

oznacz moderatorów