Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem mini wieżę hi fi do kuchni, otworzyłem ją posłuchałem i niestety nie jestem zadowolony, postanowiłem ją zwrócić. Przy zwrocie zastanowiło mnie wyświetlenie komunikatu "zwrot ograniczony" rozumiem że to dotyczy się bielizny koncówek do szczoteczek sonicznych itd. Ale do sprzętu hi fi?.
Moje pytanie czy sprzedawca morze odmówić zwrotu bo otwarłem pudełko z wierzą i przetestowałem czy chodzi. Bo sobie zaznaczył " zwrot ograniczony".
@luckyluk7 Nie widzę powodu, najlepiej otwórz dyskusję i tam opisz problem: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
@luckyluk7 Przeczytaj do końca, wszystko co tam napisano a nie tylko tytuł.
Od jutra też będę sobie "wypożyczał" różne urządzenia na kilka dni, warto wiedzieć jak co działa.
Telewizor 75" na świeta by się przydał, a po świętach odeśle się
Tak odeśle się, ale można obniżyć wysokość zwrotu.
Cześć, @luckyluk7. Proszę, abyś w tej sytuacji rozpoczął Dyskusję ze sprzedającym. Doradca włączy się do rozmowy na Twoją prośbę i pomoże rozwiązaniu sprawy.
@MiMary @LEW433 Pięknie radzicie, ale o czym on może dyskutować ze sprzedającym? Kupił ale dopiero teraz sprzęt mu się nie widzi, może kolor pudełka nie taki, on sam jeszcze nie wie czego chce, dopiero teraz czyta że jakiś "zwrot ograniczony" Nawet opisu oferty, warunków zwrotu wcześniej nie przeczytał. Więc jakiej pomocy może mu udzielić doradca Allegro?
A o tym dlaczego jest taki opis w ofercie, dyskusja jest do wyjaśnienia sprawy. A od kiedy radio jest wyłączone ze zwrotu- produkt higieniczny, z terminem spożycia czy....🤔
Wygląda na to że jesteś już po "obiedzie" To jest częsty zapis przy ofertach, najczęściej w treści jest dokładny opis jak taki zwrot ma wyglądać, nie później niż 14 dni itd... To nie ma nic wspólnego z tym o czym myślisz, żadnego spożycia....😩
I nie odpisałeś jaki miałby być powód"ograniczonego zwrotu", Nikt nie neguje tu czasu do zwrotu.
@LEW433 Rozumiem że udzielasz porady autorowi wątku. Na przyszłość gdy kogoś pouczasz to adresuj, żeby to zrobić trzeba kliknąć znak @ a następnie kliknąć nick do kogo adresujesz.
Zapamiętasz?
Ty Mnie nie będziesz pouczał co mam adresować, wiesz jesteś dość długo i nawet swego czasu moderacja pisała" od teraz nie musisz adresować do kogo piszesz" poszukaj a znajdziesz takie coś, Zapamiętasz?
@br. napisał(a):
Wygląda na to że jesteś już po "obiedzie" To jest częsty zapis przy ofertach, najczęściej w treści jest dokładny opis jak taki zwrot ma wyglądać, nie później niż 14 dni itd... To nie ma nic wspólnego z tym o czym myślisz, żadnego spożycia....😩
Zapamiętasz?
Przygadał ale zacznij od siebie.😛
Nie może odmówić zwrotu ale może (a nawet powinien) pomniejszyć go jeśli wieża była używana.
Ja bym najpierw odesłał dopiero jak byłby problem ze zwrotem pieniędzy to bym otworzył dyskusje.
@Client:44052296 Dobrze radzisz, no i co dalej jeśli kupił od prywatnego sprzedawcy, z "ograniczonym prawem do zwrotu" ? Normalne że sprzedający nie odbierze.
To jest właśnie charakterystyczne w tych pytaniach, napisać "ograniczone" w treści pytanie i niech demiurgowie i inni znawcy domyślają się co autor miał na myśli.
No i zawsze dyskusja to najlepsze lekarstwo na wszystkie problemy kupujących.