anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot otwartego produktu

Client:134710564
#8 Zapaleniec#

Kupiłem ostatnio część do kranu i jak zamontowałem wydawało się ok, ale po jednym użyciu woda niestety przeciekała. Czy mogę zwrócić ten produkt mimo, że był użyty chwile? 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

br.
#21 Demiurg#

@Client:134710564  Zwrócić możesz ale jeśli będą widoczne ślady używania, ślady montażu  to sprzedający będzie miał prawo obniżyć wartość bo zwracasz przedmiot używany.

W sytuacji gdy kran jest niesprawny, przecieka, rozsądniej jest złożyć reklamację.  Sprzedający w takiej sytuacji wymienia przedmiot na sprawny lub zwraca pieniądze. 

ps.  jaką część kranu, uszczelkę?  Może kran jest zły nie uszczelka.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Chodzi o uszczelkę do głowicy, ale sprawdzę czy nie będzie łatwiej wymienić całego kranu ..

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:134710564 najlepiej skontaktować się w tej sprawie ze sprzedającym. 
Tutaj znajdziesz informację o sytuacjach, w których sprzedawca może odmówić zwrotu. 
W tym artykule znajdziesz natomiast szczegóły dotyczące zwrotu środków. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Fakt, nie zaszkodzi napisać do sprzedającego ,dzięki 

oznacz moderatorów

NipponShorty
#15 Entuzjasta#

Zwrócić możesz jeśli to nie był zakup na firmę, sprzedający ma prawo zwrócić Tobie kwotę pomniejszoną z uwagi że oddajesz towar używany. A jesteś pewien że dobrze zamontowałeś część? Jeśli dalej przecieka i masz pewność że ten element który kupiłeś jest wadliwy zawsze możesz go zareklamować.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Zakup był prywatnie. Jestem pewien, także albo wadliwy element albo nie ta seria modelu jednak... 

oznacz moderatorów