anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot pienędzy od niekatywnego sprzedawcy na Allegro Lokalnie

konrad_minus
#7 Wielbiciel#

Witam. Ponad tydzień temu zakupiłem na Allegro Lokalnie interfejs audio. Sprzedawca niestety nie odczytał ani powiadomienia o sprzedanym przedmiocie, ani moich prób skontaktowania się z nim. Nic dziwnego wszak w tym momencie ostatnio online był ok. miesiąc temu.

Otworzyłem dyskusję licząc na automatyczne anulowanie transakcji i zwrot pieniędzy, ale niestety otrzymałem tylko automatyczną wiadomość Allegro proszącą sprzedającego o przesłanie dowodu zwrotu pieniędzy w załączniku. Oczywiście na takie coś nie ma szans. Po ręcznym skorzystaniu z opcji 'poproś o pomoc Allegro' dostałem podobną wiadomość.

Jest jakaś opcja żeby wycofać tą transakcję i dostać zwrot pieniędzy? Na Allegro jest opcja anulowania zakupu, ale na Lokalnie tej opcji brak. Plus wiadomości automatyczne sugerują, że jedynie sprzedający ma taką możliwość, manualnie. Zdążyłem już kupić inny interfejs, więc przedmiot mnie nie interesuje.

@julienail@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Client:44052296
#21 Demiurg#

@konrad_minus nie ma opcji anulowania na lokalnym. Musisz zaczekać do momentu możliwości oznaczenia dyskusji jako nieowiązana (14 dni od rozpoczęcia) i otrzymasz możliwość skorzystania z Allegro Protect

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@konrad_minus w tej sytuacji muszę poprosić Cię o cierpliwość, jeśli do 18 w poniedziałek, sprzedający nie skontaktuje się w dyskusji, ponownie poproś o pomoc pracownika Allegro, sprzedający już nie wypowiedział się w regulaminowym czasie, ale nie musi odpowiadać w weekend, więc musimy poczekać do poniedziałku. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów