Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hejka czy ktoś jest w stanie powiedzieć dlaczego po odesłaniu paczki nie odzyskałam pieniążków na konto mimo że sprzedawca upiera się że zrobił przelew? I co mam w takiej sytuacji zrobić ? Towar oddałam w stanie nienaruszonym.
@cytryna199101 podaj numer transakcji, bo może sprzedający zrobił zwrot pieniążków, ale płatność nie przeszła
ead4378f-b6fe-11f0-85dc-536b1f7300cd
@cytryna199101 podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy zwrot. Sprawdzę wtedy szczegóły. 😊
2f800740-ab48-11f0-95ed-2bbedfcdc363
@cytryna199101 widzę, że sprzedający prawidłowo zlecił zwrot pieniędzy dla zamówienia 2f800740-ab48-11f0-95ed-2bbedfcdc363 (płatność była BLIK i zwrot, został zlecony na ten sam rachunek, z którego został opłacony zakup. Przy płatnościach BLIK, zwrot jest często widoczny z datą zakupu - sprawdź proszę wpływy z dnia 17 października).
Sprawdź proszę, czy podany numer ead4378f-b6fe-11f0-85dc-536b1f7300cd, jest prawidłowy - nie wyszukuję takiego zakupu w systemie.
taki numer zakupu otrzymałam od sprzedającego i nie mam żadnego wpływu na koncie z 17 paź sprawdziłam numer jest taki sam jak podalam
@Sa_nova Sarenko jedno to jest numer zamówienia , a drugi , to identyfikator płatności😉
@KOGIEL_T dzięki, że jesteś czujny, ale to też sprawdzałam. 🙂 To nie jest ani numer zamówienia, ani numer płatności. Jest to numer zwrotu płatności, po którym nie wyszukam zamówienia na koncie.
@cytryna199101 jeśli nie widzisz zwrotu na rachunku, z którego płaciłaś to proszę skontaktuj się z nami przez ten formularz. Doradca będzie mógł wysłać do Ciebie potwierdzenie zleconej płatności, dzięki czemu będziesz mogła wyjaśnić brak widocznej wpłaty z bankiem.
dobrze wypełnię formularz dzwoniłam do banku również oni potwierdzają że nie było takiego wpływu na moje konto
@Sa_nova ups... sorki, pomyliłem numer zwrotu płatności z identyfikatorem płatności😁
w sumie 😂 ja już nic nie rozumiem wiem tylko tyle że nie mam ani sukienki ani zwrotu płatności
Zwrot otrzymasz do 14 dni przelewem zwykłym od swojego banku (zazwyczaj jest to ok 7 dni roboczych).
A to co pisze @Sa_nova działa w przypadku anulowania płatności przed jej rozliczeniem. Wtedy bank zdejmuje blokadę środków i wracają one na saldo (ale nie będziesz miał żadnego wpływu na konto, po prostu zniknie płatność).
pieniążków?
Pytanie kiedy zlecił, jak płaciłaś, czy nie korzytsałas z Allegro Pay