Witam zamówiłam sukienkę która otworzyłam po otrzymaniu paczki stwierdziłam że jest za mała i że ma małe nitki na spódnicy ale nie przejęłam się nimi ponieważ miałam zamiar ja odesłać. Spakowałam ja do opakowania w którym przyszła i odesłałam. Sprzedającą nie chce uznać zwrotu ponieważ sukienka jest po zaciągana musiała stać się to podczas transportu nie wiem może suwak od sukienki ja po zaciągał. Ja ja odesłałam w takim stanie w jakim otrzymałam. Otworzyłam dyskusje sprzedającą po wymianie zdań Sprzedającą zaproponowała że odeślę sukienkę do producenta i będzie czekać na jego decyzję czy uznają reklamacje i wtedy ewentualnie odda mi pieniądze. W tym momencie uważam że to nie jest moja wina i powinnam otrzymać zwrot pieniędzy. Nie wiem czy w tej sytuacji włączyć w dyskusje Allegro czy poczekać parę dni na decyzję producenta dodam że płacone było przez allegro pay więc też mam określony czas na zapłacenie za towar.
Cześć, @Client:103731313! Nie widzę na Twoim koncie takiego zamówienia, ani trwającej dyskusji.
W przypadku zgłoszenia odstąpienia od zakupu, sprzedający nie może zmienić tego na reklamację. Jeśli sprzedający jest firmą, a produkt dotardł do niego w zmienionej formie, to może pomniejszyć kwotę zwrotu, jednak nie może odmówić jego przyjęcia i zwrotu pieniędzy.
W przypadku jeśli zgłosiłaś reklamację, to sprzedający ma 14 dni na wydanie decyzji reklamacyjnej.
Jeżeli nie możesz dojść do porozumienia ze sprzedającym, to możesz skorzystać z opcji "poproś o pomoc Allegro" - nasz doradca włączy się do dyskusji.
Zamówienie było dokonane z konta allegro męża dlatego nie ma go w moim koncie . Zamówienie odesłałam jako zwrot powód towar za mały. Sprzedającą otrzymała sukienkę która była po zaciągana musiała uszkodzić się w transporcie te małe nitki które wystawały może podczas podróży się zaciągnęły . Ale ja odesłałam towar beż żadnych zaciągnięć więc oczekuje zwrotu pieniędzy a sprzedającą wyslala mi 1zl zwrotu stwierdzając że towar jest uszkodzony z mojej winy mimo tego że ja towar wyslalam w takim stanie jaki otrzymałam a że uszkodził się w transporcie najprawdopodobniej to nie jest moja wina. Tak jak pisałam wyżej zaproponowała że odeślę towar do producenta tak jak by reklamacje do niego i że jeżeli będzie ropatrzina pozytywnie zwróci mi pieniądze. Czy w takiej sytuacji poczekać czy poprosić allegro o pomoc bo mam wrażenie że Pani chce mnie przeciągać na czas .
@Client:103731313 zdjęcie jakies masz stanu odesłanego towaru. Czy tylko na słowom?
Może kurier wyjął i chodził w tej sukience 🤔
@Client:103731313 Poproś w dyskusji o pomoc naszego pracownika. Doradca zapozna się ze szczegółami i na tej podstawie odpowie.