Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam. Mam pytanko. Czy sprzedawca, któremu zwróciłam zakupiony przedmiot korzystając z opcji darmowego zwrotu, ma obowiązek wraz z kwota za produkt zwracać pieniądze za przesyłkę? Zakupiłam produkt, opłaciłam koszt wysyłki do paczkomatu. Skorzystalam z bezpłatnego zwrotu (powód bez podawania przyczyny) i odzyskałam tylko pieniądze za zakupiony przedmiot. Będę wdzięczna za rozwianie wątpliwości.
@Aniula_1984 Podaj mi proszę numer zamówienia lub oferty, której dotyczy ten zwrot. Sprawdzę dokładnie warunki tej oferty.
Numer zamówienia to: 0786b611-9e1a-11ec-a737-2f7a82cf923d
@Aniula_1984 Sprzedający po zwrocie zakupione towaru zwraca ci koszt towaru + najtańsza przesyłka w danej ofercie, jeżeli była darmowa w tej ofercie a ty wybrałeś np: najdroższy to zwraca tylko za towar, koszt odsyłki należy do Ciebie ale jak był darmowy to nie ma o czym mówić.
@Aniula_1984 powinien zwrócić wartość przedmiotu i najtańszy koszt przesyłki w danej ofercie.
A jak był darmowy w tej ofercie?🤔
@LEW433 jak kupujący ma smarta ale wartość przedmiotu nie przekracza 40 zł. Wtedy kupujący ma darmowy zwrot w paczkomacie.
Skorzystalam z bezpłatnego zwrotu (powód bez podawania przyczyny) i odzyskałam tylko pieniądze za zakupiony przedmiot. Zobaczymy czy zwrócił dobrze czy nie jak moderator spojrzy na ofertę.
Oferta też musi mieć oznaczenie Smart
@Aniula_1984 Dziękuję, w tej ofercie przesyłka nie była darmowa, za darmo był jedynie jej zwrot, w związku z tym w tej sytuacji sprzedający powinien zwrócić Ci wyłącznie koszt produktu.
Czy zmienił się regulamin Allegro? Czy nie należy się zwrot za produkt+najtańszy koszt przesyłu?
@akrom581 Regulamin nie zmienił się pod tym względem. Owszem sprzedający powinien zwrócić najtańszy koszt przesyłki zwrotnej, ale w tym przypadku była ona darmowa dla kupującej.
@_HolaOla_ chyba najtańszy koszt przesyłki jakie zapłacił przy zakupie
@_HolaOla_
Owszem sprzedający powinien zwrócić najtańszy koszt przesyłki zwrotnej, ...
Bardziej wprowadzić w błąd Kupującej prawdopodobnie już się nie da.
W przypadku złożenia przez konsumenta oświadczenia o odstąpieniu od Umowy z Art. 27 UoPK - Sprzedawca nie ma obowiązku zwracania jakichkolwiek kosztów przesyłek, których jest Adresatem.
Tak jak pisałem darmowy był, więc co ma zwrócić? 🤔
Prawie wszyscy łącznie z moderatorem nie odpowiedzieli na pytanie. Autorka zapłaciła za towar + koszt przesyłki do paczkomatu. Zwrocila za darmo. Dostala kase tylko za towar. Pyta czy nie powinna rowniez dostac kasy za paczkomat w kwocie 8,99zl ktorą zaplacila za przesylke do siebie (a nie odsylanie za darmo). Tak powinna otrzymac koszt najnizszej przesylki czyli 8,99 jesli nie bylo tam innej np 6zl za list polecony (bo ze nie bylo tam propozycji wysylki towaru za darmo to wiemy od moderatora). Odpowiadajac tak @Aniula_1984 powinnas dostac koszt towaru + koszt najnizszej przesylki (jesli paczkomat byl najnizsza w tej ofercie to 8,99zl, jesli byl list polecony np. za 6zł, to koszt towaru + 6zł).
@Aniula_1984 tak sprzedawca powinien oddać Ci za towar i wysyłkę do Ciebie, rozpocznij dyskusję i poproś o pomoc allegro.