@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Dzien dobry. Zrobiłem zwrot zamówienia przed wysyłką. Sprzedający przez 3 dni nie wysłał zamówienia i nie odpowiada na wiadomości. Poczytałem opinie, że to jest norma u tego sprzedawcy. Allegro prosi wybrać sposób wysyłki towaru. Co mam wysłać, jesli nie mam towaru?
@Client:90340211 Jednym z kroków w formularzu jest wybór sposobu odesłania produktu, dlatego ta opcja Ci się pojawiła. Tak działa to narzędzie. Nie musisz jej wypełniać.
W tej sytuacji najlepiej założyć dyskusję ze sprzedawcą jeśli nie odpowiada na Twoje wiadomości. W zakładce Moje Zakupy wybierz zamówienie, dla którego chcesz otworzyć dyskusję. Przejdź do szczegółów zamówienia i kliknij [zgłoś problem z zakupem]. W kolejnym kroku wskaż powód dyskusji i zaznacz jedną z opcji dostępnych na liście. Sprzedający będzie miał 24 godziny na odpowiedź (czasu nie liczymy w weekendy i święta), będziesz mógł poprosić nas o pomoc.
Mam dodatkowo otworzyć dyskusję, mimo że już dokonałem zwrotu?
@Client:90340211 Jeśli nie otrzymujesz informacji od sprzedawcy i nie otrzymałeś zwrotu pieniędzy za zamówienie dyskusja to dobry sposób kontaktu. Jeśli sprzedawca nie odezwie się po 24h od otwarcia dyskusji, możesz poprosić Allegro o pomoc.