Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam
Chce zwrocic towar, ale sprzedawca chce tylko w taki sposób ze ja mu wysle przedmiot a on mi dopiero przeleje pieniadze, jaka mam pewnosc ze mnie nie oszuka i zgarnie przedmiot i pieniadze? Mam tylko umowe kupna-sprzedazy.
Pozdrawiam
@agata5455 Kupiłaś na Allegro?
Tak
@agata5455 A jaką sprzedawca ma pewność, że go nie oszukasz i zgarniesz przedmiot i pieniądze?
Z reguły najpierw zwraca się przedmiot, a następnie dostaje się zwrot pieniędzy. Tak to działa.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
To chce wybrac opcje przesyłki za pobraniem z mozliwosci otwaracia przy kurierze.
@agata5455, co? 😄 jakim kurierze? to ty chcesz odesłać a nie sprzedawca 😄
Knowhere by się uśmiał, jak ksiądz widząc trzy krzyże w nazwie folderu 😄
@konto zamknięte Widziałem, ale nie wiedziałem co na to odpisać i dlatego spasowałem.
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Odeślij przedmiot bez obaw. Sprzedawcy zazwyczaj zwracają pieniądze. Gdyby tak się nie stało, co raczej wątpliwe, wystąpisz o zwrot wpłaty z Programu Ochrony Kupujących.
a co jesli w zakladce zwroty windieje "
Sprzedający nie udostępnił warunków zwrotu w ofercie."?
to cos zmienia?
@agata5455, Jeżeli sprzedawca był prywatnym to nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu.
Jeśli był firmą to nie ma prawa odmówić zwrotu 14 dni (czyli nie może tego ustawić).
Temat zamykam
Dzowniłam do allegro, powiedzieli że jeżeli się zgodził sprzedawca a wysle i nie dostane pieniedzy to oni sie tym zajmą.