anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot przez usługę paczkomatu

Emilciak2
#7 Wielbiciel#

Chcę zwrócić paczkę paczkomatem. Kod wygenerowałam. Mam pytanie czy mam wydrukować jakąś etykietę zwrotną? Czy coś nakleić na paczce?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

pulkownik66
#19 Nestor#

@Emilciak2 Powinnaś mieć w mail-u co i jak masz zrobić, ale z tego co pamiętam jeden kod jest do otwarcia paczkomatu, a drugi- chyba 10 cyfrowy możesz napisać flamastrem na paczce.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@Emilciak2 Uzyskany kod piszesz na paczce i nic więcej. Paczka dojdzie do sprzedawcy.

oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

+ nazwisko jeśli nie przeszkadza, ja wpisuje zawsze 🙂

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Emilciak2 jeżeli zwracasz przesyłkę bezpłatnie w ramach Smart! - nie musisz nic pisać na paczce, Inpost ma wszystkie dane do zwrotu i zidentyfikuje ją na podstawie numeru skrytki, do której ją włożyłaś. Natomiast pamiętaj, żeby do samej przesyłki włożyć kartkę z danymi identyfikacyjnymi tej transakcji, inaczej sprzedawca może mieć kłopot...

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

konto zamknięte
Nie dotyczy

lub imię i nazwisko na paczce 🙂

oznacz moderatorów

Client:79577720
#14 Krzewiciel#

Warto na paczce napisać numer zwrotu - sprzedawcy będzie łatwiej zidentyfikować twój zwrot.

oznacz moderatorów

pulkownik66
#19 Nestor#

@msniezek Jak inpost zidentyfikuje paczkę na sortowni po skrytce,  gdzie nic nie będzie na paczce. Czyli kurier wyjmując ją z paczkomatu- nakleja coś na nią. Jak raz robiłem zwrot, paczkomaty smart to w informacji było jasno, żeby jakiś kod wpisać na paczce, żeby był widoczny.

oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@pulkownik66 W Pomocy Allegro informuje, aby przepisać kod na paczkę w przypadku bezpłatnego zwrotu paczkomatem InPost poza Smart, natomiast w innym artykule Pomocy nie wspomina o konieczności przepisania kodu na paczkę w przypadku bezpłatnego zwrotu paczkomatem InPost w ramach Smart. Moim zdaniem jednak przepisanie tego kodu nie zaszkodzi.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Napisać KOD zawsze warto, lepiej niż gorzej.

oznacz moderatorów

msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@pulkownik66 piszę to z własnego doświadczenia, jako heavy user Smarta! - kilka razy zdarzało mi się odsyłać rzeczy bezpłatną przesyłką paczkomatową, nigdy niczego na przesyłce nie umieszczałem i zawsze docierała ona do sprzedawcy. Czyli muszą coś naklejać, tak 🙂

Co do pisania czegoś na przesyłce, pewnie nie zaszkodzi, jednak mimo wszystko warto również włożyć kartkę z podstawowymi danymi do samej przesyłki.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów