Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chcę zwrócić paczkę paczkomatem. Kod wygenerowałam. Mam pytanie czy mam wydrukować jakąś etykietę zwrotną? Czy coś nakleić na paczce?
@Emilciak2 Powinnaś mieć w mail-u co i jak masz zrobić, ale z tego co pamiętam jeden kod jest do otwarcia paczkomatu, a drugi- chyba 10 cyfrowy możesz napisać flamastrem na paczce.
@Emilciak2 Uzyskany kod piszesz na paczce i nic więcej. Paczka dojdzie do sprzedawcy.
+ nazwisko jeśli nie przeszkadza, ja wpisuje zawsze 🙂
@Emilciak2 jeżeli zwracasz przesyłkę bezpłatnie w ramach Smart! - nie musisz nic pisać na paczce, Inpost ma wszystkie dane do zwrotu i zidentyfikuje ją na podstawie numeru skrytki, do której ją włożyłaś. Natomiast pamiętaj, żeby do samej przesyłki włożyć kartkę z danymi identyfikacyjnymi tej transakcji, inaczej sprzedawca może mieć kłopot...
lub imię i nazwisko na paczce 🙂
Warto na paczce napisać numer zwrotu - sprzedawcy będzie łatwiej zidentyfikować twój zwrot.
@msniezek Jak inpost zidentyfikuje paczkę na sortowni po skrytce, gdzie nic nie będzie na paczce. Czyli kurier wyjmując ją z paczkomatu- nakleja coś na nią. Jak raz robiłem zwrot, paczkomaty smart to w informacji było jasno, żeby jakiś kod wpisać na paczce, żeby był widoczny.
@pulkownik66 W Pomocy Allegro informuje, aby przepisać kod na paczkę w przypadku bezpłatnego zwrotu paczkomatem InPost poza Smart, natomiast w innym artykule Pomocy nie wspomina o konieczności przepisania kodu na paczkę w przypadku bezpłatnego zwrotu paczkomatem InPost w ramach Smart. Moim zdaniem jednak przepisanie tego kodu nie zaszkodzi.
Napisać KOD zawsze warto, lepiej niż gorzej.
@pulkownik66 piszę to z własnego doświadczenia, jako heavy user Smarta! - kilka razy zdarzało mi się odsyłać rzeczy bezpłatną przesyłką paczkomatową, nigdy niczego na przesyłce nie umieszczałem i zawsze docierała ona do sprzedawcy. Czyli muszą coś naklejać, tak 🙂
Co do pisania czegoś na przesyłce, pewnie nie zaszkodzi, jednak mimo wszystko warto również włożyć kartkę z podstawowymi danymi do samej przesyłki.