Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupilam na allegro rękawiczki jednorazowe XS ,okazały się za male.Odesłałam je ale sprzedawca odmówil przyjęcia ,co robić ??
a zapakowałaś szczelnie dołączając kaszlnięcie sąsiada i kichnięcie pani z autobusu? bo jak nie to nie będzie reklamacji z powodu widocznych śladów koronnych 😄
a serio.. to nie zdziw się jak ci sprzedający tak odpisze 😂
Szkoda słów na komentarza
@wanda6634 Umówmy się jest to przedmiot do utrzymania higieny, my tez nie odbieraliśmy paczek jak klient odsyłał maski podczas największego bom epidemii. Szanujmy się wzajemnie.
@wanda6634 Co robić jak nawet nie znasz swego rozmiaru? Kupić w pobliskiej aptece jedną parę i przymierzyć. Jak dobre to wziąć więcej.
Na pewno nic już nie kupię na allegro i innym odradzam
Niektóre towary nie mogą być zwrócone na podstawie ustawy konsumenckiej ze względów higienicznych, jeśli zapieczętowane opakowanie zostało przez kupującego otwarte. Gdyby nie było otwarte, sprzedawca miałby obowiązek przyjąć zwrot.
@wanda6634 Wszyscy Ci wytłumaczyli ja dam podstawę prawną tej odmowy, oczywiście sprzedawca ma rację 🙂
Art. 38. Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa
lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów:
5) w której przedmiotem świadczenia jest rzecz dostarczana w zapieczętowanym
opakowaniu, której po otwarciu opakowania nie można zwrócić ze względu na
ochronę zdrowia lub ze względów higienicznych, jeżeli opakowanie zostało
otwarte po dostarczeniu;
Juz się pogodzilam ze stratą pieniędzy
Ja nie zbiednieję ,sprzedawca się nie wzbogaci
Odpowiedź udzieliła Pani sobie sama w tytule. Rękawiczki były jednorazowe.
Jestem jednak ciekaw skąd pomysł aby je odsyłać po zużyciu.
Ja tych rękawiczek ,nie użyłam,Wyjęłąm ttylko jedna i zobaczyląm ,że są małe więc włożylam tę jedna ponownie i zamknęłam tak jak było.Szkoda czasu na to gadanie ,65 zł nie jest tego warte aby sie denerwować .Oddam komuś za darmo i tyle
@wanda6634 Rozumie, to tylko była jedna rękawiczka przymierzana ale to nie ma znaczenia ile ich było. Zużyła Pani opakowanie jednorazowych rękawiczek i chciała oddać. Zdenerwować to Pani mogła Sprzedawcę, od którego usiłowała Pani wyłudzić nie należny zwrot. On ma na sprzedaży tylko kilka złotych zysku z tych 65 zł.
A czy podpaski Pani też przymierza i oddaje do sklepu bo nie ten rozmiar albo skrzydełka nie takie? Może to wina allegro iż umożliwiło zwrot towaru? Skąd pomysł aby to zwracać?
Zakładam że o koronawirusie Pani usłyszała. Na przyszłość radziłem już kupować małe opakowania i sprawdzić.
@wanda6634 dorzucę też coś od siebie:
@cloudcloud🦎normalnie jak ten Kamelełon 😄
A może już dość znęcania się nad kupującą..? Nie wiedziała, teraz już wie. Po jaki uj połowa wpisów - nie wiem. Dowartościować się chcecie, czy jak..?
Dziękuje za poparcie .Ja juz postanowiłam ,że oddam za darmo do Domu Dziecka
@wanda6634, dziękujemy, ale twój post nie jest rozwiązaniem 🙂
@cloudcloud 🦎 poprosimy o poprawienie 😊
@konto zamknięte 👌
@wanda6634 Ja Panią wsparłem dobrymi radami a nie dostałem podziękowań. Domy Dziecka już nie istnieją. Są takie małe Rodzinne ale nie wiem czy przyjmują używane rzeczy higieniczne.