Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj otrzymałam zakupiony produkt - lampę. Niestety tak było mocno zapakowane, że zniszczyłam oryginalny karton oraz rozerwała się jakaś instrukcja obsługi. Czy mogę zwrócić produkt pakując go w swój karton i bez tej instrukcji obsługi?
A nie lepiej najpierw zgłosić to sprzedawcy i razem coś ustalić?
Możesz a sprzedawca może potrącić ci x% za opakowanie czy instrukcję ze zwrotu bo już nie odsprzeda jako nowy towar. A jak wróci uszkodzone bo słabo spakujesz to nawet więcej...
@mergie_ możesz oddać nawet połamaną uszkodzoną, ale zgodnie z ustawą sprzedawca potrąci za braki czy uszkodzenie ( bo już nie sprzeda jej jako nową ) wyceni za ile by poszła w stanie jaki odesłałaś i tyle odda 🙂
Art 34. 4. Konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości towaru będące wynikiem korzystania z niego w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia charakteru, cech i funkcjonowania towaru
@mergie_ Opakowanie ani instrukcja nie musi być żeby móc odstąpić od umowy zakupu, dokonać zwrotu ale możesz nie otrzymać pełnego zwrotu środków, nawet sporo >tyle o ile zmniejszyła się wartość towaru.🤗