Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem telefon na raty na Allegro.
Wada fabryczna USB c.
Rozpocząłem dyskusję dt reklamacji.
Sprzedawca napisał że mogą zwrócić pieniądze.
Zakończyłem dyskusję pisząc czego oczekuje.
Dokonałem zwrotu przez formularz allegro w ciągu 14 dni.
Sprzedawca odrzucił wniosek o zwrot pieniędzy i wysłał telefon do serwisu oferując zwrot 200zl...
Co teraz?
@Client:41763837 Widzę, że kilka dni temu wznowiłeś dyskusję. Proszę, kontynuuj ją i w razie potrzeby poproś o pomoc doradcy.
wznowilem ale allegro nie bardzo się udziela. To jest wiadomość od sprzedającego w dyskusji o reklamacji która zamknąłem odpowiadając że robię zwrot i chce pieniądze bo taką opcję miałem od sprzedającego. Użyłem oficjalnego formularza zwrotu allegro a sprzedawca sam podjął decyzję o serwisowaniu telefonu.. jakie będą dalsze kroki? Będę tak ciągle się wymieniał poglądami ze sprzedawca?
W ogóle allegro mi odpisało wcześniej w jakiś dziwny sposób co jest niezgodne z prawem "Jeśli proces reklamacyjny nie został zakończony przez sprzedawcę, nie ma Pan możliwości odstąpienia od umowy. "
Przecież prawo do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dni jest niezależne i nadrzędne wobec reklamacji. Zwłaszcza że sam sprzedawca w dyskusji to stwierdził że może zwrócić pieniądze i zakończyłem dyskusję zanim wysłałem telefon. Poza tym allegro miało dzwonić do mnie i oczywiście nie dzwoni, nie odpowiada w dyskusji... Chyba skorzystam z POK
@Client:41763837 wypowiedzieliśmy się już w Twojej dyskusji ze sprzedawcą i widzę, że rozmawiałaś także telefonicznie z naszym doradcą, więc poczekajmy teraz na odpowiedź sprzedawcy. Dalsze kroki, co powinnaś zrobić w tej sytuacji nasz doradca również Ci wskazał.
Tak jest. Jednak prawo obowiązuje. Może przyda się innym na przyszłość
@Client:41763837 Bardzo Cię za ten wpis naszego doradcy, otrzymałaś już poprawne informacje, więc jeszcze raz przepraszam i życzę dobrego wieczoru.