Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
kupiłem telewizor pudełko było delikatnie uszkodzone rozpakowałem towar przy kurierze i nie zauważyłem żadnych wad dodam tylko, że wada w opakowaniu była tak jakby od tyłu telewizora. Nie chciałem podłączać zimnego więc poczekałem do następnego dnia. Po podłączeniu okazało się, że telewizor jest uszkodzony. Teraz jak już wiem w którym miejscu jest uszkodzenie to faktycznie widać uszkodzenie mechaniczne którego przy oględzinach przy kurierze nie zauważyłem. Nie jestem pewny co robić, zrobiłem reklamację na allegro ale nie wiem czy nie powinienem zrobić zwrotu. Prosiłbym o radę jeżeli ktoś miał podobną sytuację i wszystko zakończyło się pomyślnie. Dodam tylko, że wada na telewizorze jest w innym miejscu niż wada na opakowaniu.
@ania7020 Jeśli złożyłeś reklamację to dobrze - w takiej sytuacji zgłaszanie zwrotu (odstąpienie od umowy) to najgorsze co możesz zrobić.
Dzięki za podpowiedź 🙂
@ania7020 protokuł szkody na stronie przewoźnika spisz. Czym to przyszło? Smartem? Ile cali tv? jaki przewoźnik?
niestety w takich przypadkach sprzedawca ma prawo odrzucic reklamacje - uszkodzenie mechaniczne. Nie sadze ze sprzedawca odzyska pieniadze od kuriera.
@kolekcjonerstw noekoniecznie to zależy bo jeśli wysłał na umowie własnej z przewoźnikiem który w regulaminie ma wukluczenie dla tv od x cali to wina sprzedawcu. Allegro ma wykluczenia w umowach o można wysłać.