anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot za odesłany towar

MAMY ROZWIĄZANIE!
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

Kupiłem wzmacniacz słuchu. Zapłaciłem na konto PAYU. Płaciłem na poczcie przelewem tradycyjnym. Jak przyjdzie do mnie zwrot gotówki skoro nie podawałem konta.

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca
  • Kupiłem wzmacniacz słuchu. Zapłaciłem na konto PAYU. Płaciłem na poczcie przelewem tradycyjnym. Jak przyjdzie do mnie zwrot gotówki skoro nie podawałem konta.
oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @ARTUREK1969R, jeśli przelew został przez Ciebie zlecony w placówce pocztowej, PayU skontaktuje się z Tobą mejlowo i poprosi o dane do zwrotu. Pieniądze przesłane przekazem pocztowym księgowane są do 14 dni.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

Zawsze tak było że czekałem na meila z PAYU i podawałem numer swego konta. Dzisiaj zamówiłem rozmowę z allegro i po przedstawieniu sprawy. Pani powiedziała że pieniądze zostaną zwrócone na pocztę. Tylko jest problem bo córka wyrzuciła potwierdzenie wpłaty. Mam nadzieję że meil z PAYU przyjdzie i normalnie podam numer konta.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Rozumiem @ARTUREK1969R, gdyby mail od PayU w tej sprawie nie dotarł do Ciebie, skontaktuj się proszę z nami.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

https___irobotbox-integratedcrms.oss-cn-shenzhen.aliyuncs.com_1255_emailsendfiles_2025_09_08_b593a1612ee7495d9ff56e7b0c808a15.png

https___irobotbox-integratedcrms.oss-cn-shenzhen.aliyuncs.com_1255_emailsendfiles_2025_09_08_466c5405053f46eabffd3a6c4c95e8c2.png

 Dzień dobry wysyłam potwierdzenia od sprzedawcy że przelał pieniądze. Do tej pory nie odzyskałem zwrotu i PAYU nie przysłało mi meila w którym mógłbym podać numer konta. Nadmieniam że płaciłem na poczcie przelewem tradycyjnym.

oznacz moderatorów
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry. Kupiłem 25 lub 26 sierpnia

https___irobotbox-integratedcrms.oss-cn-shenzhen.aliyuncs.com_1255_emailsendfiles_2025_09_08_b593a1612ee7495d9ff56e7b0c808a15.png

https___irobotbox-integratedcrms.oss-cn-shenzhen.aliyuncs.com_1255_emailsendfiles_2025_09_08_466c5405053f46eabffd3a6c4c95e8c2.png

wzmacniacz słuchu. Zapłaciłem za niego poprzez przekaz tradycyjny na poczcie wpłacając na konto PAYU. SPRZEDAWCA WYSŁAŁ SKAN ZWROTU PIENIĘDZY. PAYU do tej pory nie przysłało mi meila abym podał numer konta. Zawsze dostawałem meila.

oznacz moderatorów
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

Miałem odezwać się gdyby w dalszym ciągu meil i pieniądze nie dorarły.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ARTUREK1969R Wyjaśniam Twoją sprawę. Wrócę tutaj z odpowiedzią.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

Dziękuje i czekam na odpowiedź

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ARTUREK1969R Dostałam informację, że zwrot został poprawnie zlecony. Jeśli płaciłeś na poczcie, pieniądze odbierzesz również tam. Czy byłeś już wcześniej na poczcie w tej sprawie?

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

Nie byłem na poczcie. Nie mam potwierdzenia z poczty że wpłacałem pieniądze. Córka wywaliła. Jak mam udowodnić na poczcie że przyszedł zwrot pieniędzy? Mam tylko przysłane przez sprzedawcę potwierdzenia że zwrócil pieniądze i to że zwróciłem towar.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@ARTUREK1969R Poprosiłam odpowiedni zespół o przesłanie Ci mejlowo potwierdzenia przelewów zwrotnych, z którymi będziesz mógł się udać na pocztę. Wkrótce otrzymasz tę wiadomość.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Yxwqz
#9 Pomysłodawca

Jeżeli przy zgłaszaniu zwrotu poprzez Allegro nie było możliwości podania numeru konta, to zawsze można napisać do sprzedającego wiadomość z numerem konta bankowego do zwrotu.

oznacz moderatorów
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

Tylko że zwrot został nadany. Bez pytania o numer konta.

oznacz moderatorów
ARTUREK1969R
#9 Pomysłodawca

Dziękuje za zaangażowanie i ewentualną pomoc gdyby PAYU nie przysłało meila.

oznacz moderatorów