anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot za pomocą DPD Pickup

MAMY ROZWIĄZANIE!
cyc_u16
#1 Nowicjusz

Witam chciałem zapytać się jak i gdzie można dokonać zwrotu przesyłki za pomocą DPD Pickup ? Sytuacja wygląda następująco byłem dziś u rodziców i chcieli zwrócić paczkę, "darmową" opcją było zwrot za pomocą DPD Pickup, więc wybraliśmy tą opcję, po wypełnieniu formularza otrzymaliśmy 9 cyfrowy kod zwrotu. Paczkę zabrałem licząc na jej szybkie nadanie (jak w przypadku InPostu), ale jak to bywa niestety nie mogłem jej nadać w "automacie DPD Pickup" jak to sugeruje Allegro ("Udaj się do automatu DPD Pickup"), więc sugerując się instrukcją z automatu paczkowego DPD, chciałem dodać tąen "kod zwrotu" do aplikacji DPD Mobile, ale też nie można bo wyświetla taki komunikat "Nie znaleźliśmy paczki w systemie", podjąłem próbę w innym Automacie DPD również bezskuteczną, więc pojechałem do sklepu Żabka która obsługuje "DPD Pickup" ale też nie można było jej nadać, więc szukam pomocy jak rozwiązać mój problem.

Z góry dziękuję za pomoc 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cyc_u16 Kod zwrotu nie będzie widoczny w aplikacji DPD aby nadać paczkę. Aby go nadać w automacie DPD wpisz proszę na klawiaturze numerycznej wybierz: 
2 - (Nadaję) - Następnie wpisz kod zwrotu — skrytka się otworzy — umieść w niej paczkę i zamknij skrytkę. Gdy na ekranie "Paczka nadana?:  1 - Tak (koniec procesu). W przypadku nadania zwrotu w DPD Pickup wystarczy przekazać kod zwrotu pracownikowi, więc proponuję spróbować w innej Żabce. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
cyc_u16
#1 Nowicjusz

Dziękuję za pomoc, problemem również było brak mojej znajomości Automatu paczkowego DPD, sytuacja opanowana, paczka nadana. Dziękuję za pomoc.

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cyc_u16 cieszę się, że się udało i dobrego wieczoru 🙂 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów