Witajcie Bezmięsni!
Dziś przepis dla tych, którzy zastanawiają się jak produkty odzwierzęce można zastępować roślinnymi. Wierzymy, że pomysł na twarożek ze słonecznika może być inspiracją do podobnych eksperymentów w kuchni. Dajcie znać czy wyszło smacznie 🙂
Do niedzieli (25 lipca) czekamy też na zdjęcia Waszych dań. Osoby, które w poprzednim tygodniu przystąpiły do konkursu, mają szansę na wygranie karty podarunkowej Allegro o wartości 1000 zł. Wystarczy, że w tym i kolejnych tygodniach będą publikować pod postami konkursowymi zdjęcia przygotowanych przez siebie potraw. Pełną treść regulaminu znajdziecie tutaj.
Twarożek ze słonecznika z rzodkiewkami i szczypiorkiem
Składniki:
Ziarna słonecznika zalej na noc zimną wodą. Rano odcedź, dodaj sok z cytryny, płatki drożdżowe, sól, pieprz i 4 łyżki wody. Zmiksuj blenderem. Dodaj pokrojone w kostkę rzodkiewki i ogórka, ewentualnie więcej soli lub pieprzu do smaku. Posyp szczypiorkiem.
🍇🥕🍋🥑🥒🍓🍆🍊🥜🍎🥝
Podoba Ci się nasz konkurs? Lubisz jeść bezmięsnie? Sprawdź również czym jest Roślinne Wyzwanie, organizowane przez zaprzyjaźnione z nami stowarzyszenie Otwarte Klatki 🦊
Przygotowane podczas wakacji, stąd górski potok. Po sesji śniadanie dostała właścicielka domu w którym spaliśmy i była zachwycona ❤️
Rodzinna kolacja...
@majkowiecka @alexandra_89 @christian33 @Baby-mama1 @kiniak87 @monikry1 @alex_andra1 @Mrowczynski84 @majksaj @kasiamax12 @Client:50474578 @korczcw @Furia2010 @danke20
Wszystko wygląda pysznie! 😋Zapraszam do przetestowania kolejnego przepisu