Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witajcie Bezmięsni!
Dziś przepis dla tych, którzy zastanawiają się jak produkty odzwierzęce można zastępować roślinnymi. Wierzymy, że pomysł na twarożek ze słonecznika może być inspiracją do podobnych eksperymentów w kuchni. Dajcie znać czy wyszło smacznie 🙂
Do niedzieli (25 lipca) czekamy też na zdjęcia Waszych dań. Osoby, które w poprzednim tygodniu przystąpiły do konkursu, mają szansę na wygranie karty podarunkowej Allegro o wartości 1000 zł. Wystarczy, że w tym i kolejnych tygodniach będą publikować pod postami konkursowymi zdjęcia przygotowanych przez siebie potraw. Pełną treść regulaminu znajdziecie tutaj.
Twarożek ze słonecznika z rzodkiewkami i szczypiorkiem
Składniki:
Ziarna słonecznika zalej na noc zimną wodą. Rano odcedź, dodaj sok z cytryny, płatki drożdżowe, sól, pieprz i 4 łyżki wody. Zmiksuj blenderem. Dodaj pokrojone w kostkę rzodkiewki i ogórka, ewentualnie więcej soli lub pieprzu do smaku. Posyp szczypiorkiem.
🍇🥕🍋🥑🥒🍓🍆🍊🥜🍎🥝
Podoba Ci się nasz konkurs? Lubisz jeść bezmięsnie? Sprawdź również czym jest Roślinne Wyzwanie, organizowane przez zaprzyjaźnione z nami stowarzyszenie Otwarte Klatki 🦊
Przygotowane podczas wakacji, stąd górski potok. Po sesji śniadanie dostała właścicielka domu w którym spaliśmy i była zachwycona ❤️
@majkowiecka @alexandra_89 @christian33 @Baby-mama1 @kiniak87 @monikry1 @alex_andra1 @Mrowczynski84 @majksaj @kasiamax12 @Client:50474578 @korczcw @Furia2010 @danke20
Wszystko wygląda pysznie! 😋Zapraszam do przetestowania kolejnego przepisu