anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ktoś nam pododawał zdjęcia innych produktów do naszych ofert

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

O co tu chodzi? Ktoś nam pododawał zdjęcia do naszych aukcji.... Tylko pierwsze 3 zdjęcia są nasze, a reszta dodała sie sama z jakichś innych produktów, nawet nie naszych

https://allegro.pl/oferta/kubek-prezent-dla-mechanika-z-karabinczykiem-300ml-10702964806

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

Sztuczna "upośledzona" inteligencja 😄

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@PRZESZUKAJ_NET  na liście ofert

- zakładka pracuj z katalogiem

- zgłoś błąd w produkcie

- w trakcie zgłaszania usun nieprawidłowe zdjęcia

W ciągu 24H powinny zostac usunięte jeśłi są nieprawidłowe

oznacz moderatorów

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

Tak, wszystko fajnie, tylko teraz muszę sprawdzać codziennie 1000 ofert, czy ktoś nam czegoś nie dodał?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

typowe

gdy wystawiasz ofertę z gotowego opisu

jako wystaw podobną

serwis usuwa treść tej istniejącej oferty ale nie usuwa zdjęć

i tworzą się takie potworki

błąd jest od zawsze i tysiące ofert tak wygląda

mam czarny kubek, a chce wystawić ten kubek od Ciebie

więc robię wystaw podobną, wpisuję ean nowej oferty

wybieram wstaw treść od allegro

i mam takiego potworka

oznacz moderatorów

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

Tylko że to była nowa oferta,  a nie tworzona jako "utwórz podobną", bo z tym już się spotkałem.

Tutaj na 100% wcześniej było wszystko w porządku, a po kilku miesiącach pojawiły się dodatkowe zdjęcia. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@PRZESZUKAJ_NET Zgłosiłam tę sytuację, działamy 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ko_alka daj proszę znać co się stało, bo jak allegro samo dodaje zdjęcia, bo ktoś podpiął się pod ofertę i nagle wskakują jego zdjęcia do mojej oferty to już przegięcie 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@kostas11 Sugestia dodania zdjęcia została błędnie zaakceptowana

@PRZESZUKAJ_NET Zdjęcia zostały już usunięte z produktu, zaktualizuj oferty:  https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zmiany-w-katalogu/aktualizacje-ofert, żeby dane z produktu szybciej się zaciągnęły (https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/produkt/zglos-blad/a0e2789e-82fb-4346-8156-b5b0ef822310). 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@ko_alka rozumiem że nie dodają się automatycznie zdjęcia jak ktoś łączy produkt i dodaje swoje zdjęcia ?

Katalog w takiej formie to jeden wielki niewypał, produkty powinny być dodane przez producentów i zablokowana możliwość edycji !

________
Κώστας
oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@kostas11 Nie, to czynnik ludzki. 

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@ko_alka  nie do końca jest to prawda, jeśli chodzi o pytanie @kostas11 "rozumiem że nie dodają się automatycznie zdjęcia jak ktoś łączy produkt i dodaje swoje zdjęcia ? "

bo zdjęcia dodają się automatycznie - system często automatycznie zaciąga do produktu w katalogu miniaturkę z przyłączonej oferty, zwłaszcza jak zdjęcie jest trochę inne od tych w katalogu,

nie zawsze tak się dzieje, więc nie wiem jakie są reguły, ale często miniaturka z przyłączonej oferty sama pojawia się w katalogu,

takie nowe zdjęcie nie dodaje się późnej samo do istniejących ofert, ale jest w katalogu i pojawia się w ofercie, jak ktoś wystawia oferty masowo, nie sprawdzając ich dokładnie ...

oznacz moderatorów

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

@ O i kolejna oferta, tutaj też dodane nowe zdjęcia z całkiem innego produktu:

https://allegro.pl/oferta/kubek-z-dzikiem-metalowy-kubek-z-karabinczykiem-300ml-15046862323?fromVari...

Skoro nie mamy opcji automatycznej aktualizacji ofert to dlaczego dodaje nam zdjęcia?

"W ciągu 7 dni od pojawienia się zmiany zatwierdzimy zmiany automatycznie. Do tego momentu możesz zgłosić błąd w produkcie jeśli nie zgadzasz się ze zmianą."

Nie otrzymaliśmy żadnej informacji że ktoś coś zmienia w naszym produkcie. To dlaczego zostało to zaakceptowane? W statusach aktualizacji też nie widnieje informacja że coś zostało zmienione w danych produktach.

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@PRZESZUKAJ_NET te zdjęcia są w katalogu przy waszym produkcie

Ta oferta https://allegro.pl/oferta/metalowy-kubek-z-karabinczykiem-15614378758 została połączona z waszym produktem i to są zdjęcia pewnie z tej oferty zaciągnięte przez system do katalogu

oznacz moderatorów

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

@ja_Nitka No ok, tylko że ta oferta po pierwsze nie powinna być połączona z naszym produktem. A po drugie, nawet jak to już się stało to nie powinno nam to mieszać w naszych ofertach.

Dodatkowo nie otrzymaliśmy żadnej informacji że ktoś coś nam zmienił ofertę, tak abyśmy mogli zareagować.

oznacz moderatorów

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

"takie nowe zdjęcie nie dodaje się późnej samo do istniejących ofert, ale jest w katalogu i pojawia się w ofercie, jak ktoś wystawia oferty masowo, nie sprawdzając ich dokładnie ..."

W naszej ofercie nic nie było zmieniane, a zdjęcia same się dodały. To nie było tak że wystawiałem nową ofertę tego samego produktu i nie zauważyłem dodatkowych zdjęć. Ten produkt był raz dodany, a zdjęcia pojawiły się po kilku miesiącach.

oznacz moderatorów

ja_Nitka
#12 Orędownik#

@PRZESZUKAJ_NET  niestety nie masz wpływu na to, kto co połączy sobie z twoim produktem,

oczywiście oferty przyłączane do produktu nie powinny go zmieniać, ale jak widać zmieniają, bo system sam zaciąga zdjęcia do katalogu, nikogo przy tym nie informując... ale tak było już od dawna

teraz widocznie mamy kolejne 'ulepszenie', bo system najwidoczniej sam aktualizuje oferty o zmiany, jakie zostały wprowadzone w produkcie w katalogu

Allegro twierdzi, że zdjęcia nie dodają się automatycznie, jak ktoś łączy swoją ofertę z produktem ... i nie widzi problemu (albo udaje, że nie widzi)

oznacz moderatorów

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

Ale jak ktoś mógł zgłosić zdjęcia do naszegej oferty? 

oznacz moderatorów

PRZESZUKAJ_NET
#11 Animator#

Ale ja nie chcę żeby mi się coś automatycznie zmieniało. Bo są to nasze produkty i nikt nie powinien mieć do nich żadnego dostępu. Nikt inny nie będzie ich sprzedawał, więc dlaczego ktoś dodaje nam do nich zdjęcia?

Rozumiem że jak utworze ofertę i połącze ją ze "Spodniami Nike" i dodam zdjęcie krzesła, to automatycznie wszystkim się dodadzą zdjęcia krzesła?

oznacz moderatorów