Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przepraszam że drugi post w tak krótkim czasie ale to coś co nurtuje mnie już chwilę.
Wiem że to proteza ( wersja Beta ) ale mimo wszystko...
Jak w Allegro Lokalnie :
- Dodać do obserwowanych?
- Powiększyć zdjęcie aby zobaczyć szczegóły?
- Zobaczyć ( od razu na stronie przedmiotu) ile punktów ( pozytywnych komentarzy) ma sprzedający?
- Zobaczyć ilu jest licytujących ( na stronie przedmiotu)?
- Uwaga jeżeli na stronie Allegro dasz wyszukiwanie po popularności - wynik NIE uwzględnia Allegro Lokalnie! tzn widać przedmioty, przy nich ilość licytujacych - ale nie są one "posegregowane"
- Zobaczyć na stronie przedmiotu opcje dostawy ( w tym np odbiór osobisty)?
- Czy Allegro Lokalnie oznacza że Sprzedający MUSI udostępnić odbiór osobisty?
- Co z podaniem ew. czasu wysyłki? Gdzie to jest widoczne?
- Czy jest kompatybilne ( numery aukcji) z programami typu Snip ?
Allegro Lokalnie to taka alternatywna dla OLX.
Dla mnie nie ma racji bytu to. To już było... Po co pozbywali się Tablicy czy obecnie OLX'a.
A wracając Allegro Lokalnie to:
Zdjęcia są za małe. Nie da się zrobić porządnie opisu. Jak jest licytacja to nie można jej zakończyć
I tak jak mówisz. AllegroLoklanie to proteza Allegro. Mam nadzieję, że szybko zrezygnują z tego pomysłu. Dlaczego z samego Allegro chcą wyrzucić prywatnych sprzedających tego nie wiem.
Chyba, że to ma być tylko i wyłącznie sklep, ale to jest moim zdaniem zły kierunek.
Ja mam wrażenie, że chodzi o wyeliminowanie tzw. "szarej strefy"... OLX z niej słynie, a konkurowanie legalnie działającej firmy z szarą strefą.... po prostu nie może się udać...
Chciałem tylko zauważyć, że OLX było własnością Allegro. OLX to dawna Tablica, a jeszcze wcześniej Szerlok. To samo Allegro zrezygnowało z OLX, a teraz utworzyło coś podobnego czyt. Allegro Loklanie.
Dla mnie samego, bo sam testowałem samo Allegro Loklanie jest mało czytelne. Zdjęcia można zamieszczać, ale sa za małe i w za małej ilości.
@misia_la nie chcą wyeliminować szarej strefy bo prywatni też będą mogli z prowizją 10% wystawiać na allegro i wręcz wydaje mi się że prywatni będą mieli lepsze warunki niż firmy
Cześć 🙂
Kopę lat...
Pozdravki
Damian
Jak dla mnie Lokalnie (co prawda narazie raczkuje, tak jakby zostało wdrożone niedopracowane) jest bez sensu. 😞
Ale całkowicie inny portal, z innym interfejsem, z inną domeną ALE pod patronatem allegro byłby strzałem w dziesiątkę - np. z funkcjami do wysyłki, żeby sprzedający mógł łatwo nadać paczkę etc.
Wydaje mi się, że Allegro Lokalnie ma być taką alternatywą dla OLXa.
Fakt faktem, że ze zostało to udostępnione w bardzo niedopracowanej formie. Funkcje wysyłki są i da się zamieścić w ogłoszeniu ofercie. Jest dużo rzeczy które należałoby poprawić lub/i zmienić.
I nawet oferty pojawiają się w czasie wyszukiwania na samym Allegro, ale... w każdym bądź razie jakoś do samego Allegro Lokalnie nie mam zaufania.
Czy Allegro Lokalnie się przyjmie czas pokaże.
Wystawiłem kilka rzeczy na AL, ale błyskawicznie przeniosłem się na zwykłe All. Dla mnie to tragedia jakaś, nie portal. Już serio wolę OLX.
Dobrze mi się wydaje, że na Allegro Lokalnie nie ma możliwości wysyłki w opcji SMART?
@Matylda_SzczecinDokładnie tak jak mówisz nie ma. Możesz wysłać do paczkomatu, ale za normalną stawkę. Poza tym stawki za wysyłki są już tak tak jakby z góry narzucone i nie wiem powiem szczerze czy da się je zmienić. Jedynie co to możesz wybrać te której chcesz w danej ofercie udostępnić potencjalnym kupującym.
Ale... nawet jak czegoś szukam i znajdę dana rzecz i na Allegro i na Allegro Loklanie to kupię na "zwykłym" Allegro.
Uważam, że rozdzielenie na dwa serwisy było błędem. Nie ma to sensu racjonalnego.
@pogotowie-it Jakiś tam sens to pewnie miało w zamyśle twórców. Oddzielenie firm od "zwykłych" userów zapewne. Widać All zapomniało, że to na "zwykłych" userach zbudowało swoją potęgę i teraz są oni jedynie pracochłonni i upierdliwi 😉
Też nie widzę się w Allegro Lokalnie i będę to omijał szerokim łukiem.
Jest tak jak mówisz. Allegro żyje i funkcjonuje dzięki "zwykłym" userom. To o nich opera się cała sprzedaż. Jak ich nie będzie to nie będzie Allegro.
Ok ja wszystko teraz kupuję z konta firmowego (nawet prywatne rzeczy), bo jest mi tak wygodniej.
Ale mam nadzieję, że życie i tak zwany rynek i użytkownicy zweryfikują ten twór i sam serwis pójdzie porozum do głowy i ubije Allegro Loklanie i wszystko wróci do normy. 😉
@pogotowie-it Mieli wdrożyć Allegro Lokalnie i przełożyli - chyba zorientowali się że delikatnie mówiąc sporo rzeczy "Nie gra"..
Ale Allegro Lokalnie funkcjonuje tylko, że jako BETA. Mam tylko nadzieję że ubija to na amen.
@Matylda_Szczecin na Allegro Lokalnie nie ma Smarta
@pinsplash odpowiadając na Twoje pytania po kolei:
Jak dodać do obserwowanych?
W tej chwili nie ma takiej możliwości, ale pracujemy nad dodaniem tej funkcjonalności.
Powiększyć zdjęcie aby zobaczyć szczegóły?
Jak wyżej, powiększanie będzie dostępne wkrótce.
Jak zobaczyć ( od razu na stronie przedmiotu) ile punktów ( pozytywnych komentarzy) ma sprzedający?
W Allegro Lokalnie nie można wystawić komentarza i oceny po transakcji.
Jak zobaczyć ilu jest licytujących ( na stronie przedmiotu)?
Liczba licytujących i suma złożonych ofert jest dostępna wyłącznie dla sprzedającego.
Uwaga jeżeli na stronie Allegro dasz wyszukiwanie po popularności - wynik NIE uwzględnia Allegro Lokalnie! tzn widać przedmioty, przy nich ilość licytujacych - ale nie są one "posegregowane"
Abyśmy mogli to sprawdzić potrzebujemy konkretnych numerów ofert lub zrzutu ekranu o sytuacji, którą opisujesz.
Jak zobaczyć na stronie przedmiotu opcje dostawy ( w tym np odbiór osobisty)?
Opcje dostawy są zawsze określone przez sprzedającego w polu „formy dostawy” w danej ofercie.
Czy Allegro Lokalnie oznacza że sprzedający MUSI udostępnić odbiór osobisty?
Nie, sprzedający może zaoferować inne formy dostawy.
Co z podaniem ew. czasu wysyłki? Gdzie to jest widoczne?
W tej chwili w ofertach nie są przedstawiane takie informacje. O szczegóły dostawy kupujący może dopytać sprzedającego na czacie.
Czy jest kompatybilne ( numery aukcji) z programami typu Snip ?
Poproszę o doprecyzowanie o jaki program chodzi, bo jedyny jaki przychodzi mi do głowy do Snip służący do tworzenia zrzutów ekranu, notatek oraz zdjęć i nie bardzo widzę tutaj powiązanie ze sprzedażą przedmiotów na Allegro Lokalnie.
@_HolaOla_ No i jak widać ( pierwsze cztery odpowiedzi czy kwestia czasu dosatwy) - to ciągle tylko "proteza"
Dodając jeszcze jedno czy Wy zaczerpnęliście z Waszej byłej firmy córki nie najlepszy pomysł, że jeżeli ktoś licytuje w ostatniej minucie to czas ię automatycznie przedłuża ??? Nie idźcie tą drogą 🙂
Olaaaaaa : www.snip.pl 🤓
Co do tego konkretnego przypadku postaram się zrobić zrzut z ekranu i tu wstawić? Czy wysłać do pomocy?
@pinsplash zacytuję informację ze strony, którą podałeś: "Snip nie jest w żaden sposób związany z Allegro", więc tak też brzmi moja odpowiedź w tym temacie 😉
Jeśli chodzi o zrzuty, to wybór należy do Ciebie. Zgłoszenie w tej sprawie możesz wysłać też do nas od razu tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=47200e43-95f3-4ffa-84a2-72a9246edd31.
Ja wiem ale ludzie korzystają z programów typu Snip czy Snajper i jeżeli numery aukcji są niekompatybilne - nie będzie można ich używać. Nie twierdziłem ze jesteście powiązani 🙂