Dzień Dobry.
Sprawa dotyczy zakupu: https://allegrolokalnie.pl/oferta/dysk-ssd-crucial-mx500-25-1000-gbsata-iii
Po zakupie dysku dnia 2026.01.01 godz 12:50- od [edycja]
Na drugi dzień 2026.01.02 pt., 2 sty, 17:34 (czyli 5 dni temu)
otrzymałem email:
|
Cześć Krzysztof, sprzedający [edycja] zwrócił Ci 260,00 zł za zakup. Pieniądze dostaniesz w ciągu 3 dni na konto lub kartę kredytową (w zależności od Twojej metody zapłaty). |
|
| Podsumowanie | Data zakupu: 1 sty. 2026 |
| Zwrot dla Ciebie: | |
| Koszt przedmiotów | 260,00 zł |
| Koszt dostawy | 0,00 zł |
| Łącznie | 260,00 zł |
Mija już 5 dzień jest godzina 17.19 zwrotu pieniędzy kwocie 260zł nadal nie otrzymałem.
@Allegro_One @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Krzytsztof O ile się nie mylę (a mogę się mylić) to to są 3 dni ale robocze więc technicznie to dziś jest dopiero drugi dzień roboczy.
@Krzytsztof nie podawaj proszę danych innych użytkowników na forum.
Sprawdziłam zwrot i widzę, że się nie powiódł. W takim przypadku sprzedający powinien ponowić zwrot pieniędzy. Proszę skontaktuj się w tej sprawie, bezpośrednio ze sprzedającym. 😊
Dziękuję za zainteresowanie:
Juz dnia 6 stycznia 2026 o godzinie 17:37
wyslalem wiadomości do sprzedającej :
Powód rozpoczęcia Dyskusji: nie otrzymałem produktu
Dysk SSD Crucial MX500 2,5” 1000 GBSATA III
@Krzytsztof wczoraj było święto i nie liczymy wtedy czasu na odpowiedź w dyskusjach. Jeśli dziś do końca dnia, nie otrzymasz odpowiedzi to proszę skorzystaj z opcji [poproś o pomoc] - nasz doradca włączy się wtedy do dyskusji i pomoże rozwiązać tą sytuację. 😊
Ja czekam też na zwrot środków ale sprzedający ma problem z wami allegro czeka i ja czekam ....
6 sztycznia o godzinie 17.37 - wyslalem zapytanie do sprzedajacej, sprzedający w ustalonym czasie nie odpowiedział. Dostałem wiadomość o treści:
Nie ma sensu, żebyś tu powielał swoje pytania. Prowadzisz ze sprzedającym dysksusję więc tam proszę kontynuuj rozmowę. W dyskusji możesz również poprosić nas o pomoc.
Owszem prowadzę dyskusje ze sprzedającym, lecz sprzedający na moje pytania w określonym czasie nie odpowiedział, do tego dowiedziałem się od moderatorki Sa_nova, że przelew zwrotny przez sprzedajacego nie został wykonany ( Sprawdziłam zwrot i widzę, że się nie powiódł.), i dlatego zapaliła mi się czerwona lampka.
To tez proszę o reakcje, ponieważ zaczynam uważać ze ta sprawa nie chce być polubownie załatwiona przez sprzedajacego, chce odzyskać moje pieniądze, jak najszybciej jak to się da, lub otrzymać zakupiony o tej osoby dysk.
Ogólnie te trzy dni o których piszą to często pic na wodę. Owszem operator płatności przekaże zwrot w ciągu 3 dni roboczych, ale jeżeli płaciłeś kartą lub BLIK-iem, to twój bank ma do 14 dni na zaksięgowane środków na twoim koncie (zazwyczaj jest to między 1 a 7 dni roboczych). Na tempo twojego banku Allegro nie ma żadnego wpływu.
Sprzedająca w końcu wypowiedziała się, dnia 09.01.2026. pisze ze dokonała zwrotu, bardzo proszę o weryfikacje czy rzeczywiście to uczyniła.
@Allegro_One @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Krzytsztof Kliknij w tej sytuacji [poproś o pomoc Allegro]. Doradca zweryfikuje Twoją sprawę bezpośrednio w dyskusji.
Tak też zrobiłem. Dziękuję.
W końcu udało się odzyskać gotówkę.