Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Alegro reklamuje kupowanie na alegro lokalnie. Spróbowałam i więcej tam nie zajrzę. Kupujący wystawiał ten sam przedmiot na paru portalach. Mimo iż zrobiłam reserwację i dostałam potwierdzenie od sprzedającego, po 2 dniach otrzymałam odpowiedź, że jednak ktoś już kupił. Tak się nie robi. To nieuczciwe.
@Martabp123 AL to nic dobrego, same słowa krytyki przez sprzedających i kupujących.
Rezerwacja trwa 12 godzin. Trzeba było w tym czasie kliknąć Kup teraz.
Nie. Umówiłam się na konkretny termin. Sprzedający wyraził zgodę.
Tak, trwa 12 godzin. Po tym czasie może kupić przedmiot inna osoba. Tu się nie ma co umawiać, albo kupujesz po rezerwacji, albo nie.
Chyba że rezerwowałaś poza Allegro.
Kupujący może poprosić Cię o zarezerwowanie wystawionego przedmiotu w ogłoszeniu z opcją kup teraz. Jeśli to zrobi, dostaniesz maila z linkiem do czata - tam zdecydujesz czy zgadzasz się na rezerwację. Jeśli się zgodzisz, ogłoszenie zostanie wyszarzone na 12 godzin - w tym czasie kupujący powinien kliknąć kup teraz - przycisk ten będzie dostępny tylko dla niego. Jeśli tego nie zrobi, Twoje ogłoszenie zostanie przedłużone o 12 godzin.
Nie znam się na tym. Zadałam pytanie i otrzymałam odpowiedź twierdzącą od sprzedającego
@Martabp123 sprzedawca mógł nie wiedzieć że po 12 godzinach produkt sam wyskoczy z rezerwacji i będzie mógł go kupić ktoś inny 😞
Ha. Sprzedawca nie wiedział. To kto ma wiedzieć? Nie będę nic kupować na alegro lokalnie.
@Martabp123 Tam są tacy sprzedawcy że jeżeli nie pasuje im cena to piszą, że towar się uszkodził albo wynajdują inny powód.