anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zamowienia

Client:49098492
#1 Nowicjusz#

Witam, pisze Meila,  ponieważ 16.07.2021r na Allegro Lokalnie złożyłam zamówienie. Sprzedający   [edycja] 19.07.2021r dokonałam płatności ( niżej załączam zdjęcie), a 20.07.2021r przyszło mi powiadomienie, że transakcja została odrzucona ponieważ w ciągu 5 dni nie wpłynęła płatność. Pisałam do właścicielki od paznokci, ale napisała, że trzeba to wyjaśnić z Waszym serwisem.. W takim wypadku można prosić o zwrot pieniędzy lub wysłanie zamówienia? Pozdrawiam 

[edycja] ( Client:49098492)
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

xyz96
#21 Demiurg#

@Client:49098492 Jak płaciłaś? Przez Allegro Finanse, czy zwykłym przelewem na konto sprzedawcy? Jeśli zwykłym przelewem, Allegro nie odnotowało wpłaty, dlatego masz anulowane zamówienie w systemie, ale sprzedawca powinien ją otrzymać i wysłać towar.

Jeżeli płaciłaś przez Allegro Finanse, sprawdź status tej wpłaty w zakładce Kupione. Być może jest anulowana lub nieudana, a jeśli tak, pieniądze powinny wrócić do Ciebie w ciągu 3 dni roboczych. Sprawdź rachunek bankowy.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:49098492 czy pieniądze wróciły na Twoje konto? Sprawdziłam i to zamówienie zostało opłacone, ale przelew procesował się dłużej niż zazwyczaj, po 5 dniach i 19 minutach został nadany status opłacone. Czyli przez te 19 minut cały ambaras. Sprawdź proszę czy pieniądze nie wróciły na Twoje konto, jeśli nie, będę to dalej wyjaśniać. 

Monika
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@la_nika Kto ponosi w takim przypadku winę za zbyt długie procesowanie przelewu?

oznacz moderatorów

TATLOK
#15 Entuzjasta#

@kolekcjoner608 "Kto ponosi w takim przypadku winę za zbyt długie procesowanie przelewu?"

Oczywiście że sprzedawca, bo klient zapłacił, a że oferent udostępnił oblatowi takiego, a nie innego operatora, to na jego odpowiedzialność.

oznacz moderatorów