anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chiński sprzedawca okazał się oszustem całe szczęście że w porę się zorientowałem!

Client:109828139
#9 Pomysłodawca#

Witam.Jakiś tydzień temu pisałem do was z zapytaniem w sprawie zakupu chińskiego materaca na allegro w bardzo niskiej cenie i nawet wysłalem wam link oferty oraz poprosiłem was o opinie.Identyczny materac u polskiego sprzedawcy kosztował 300zł,a u chińskiego 50zł razem z przesyłką tyle że dostawa od 17do19dni.Trochę się na niego napaliłem,no bo sami rozumiecie ta cena mnie skusiła,a jakość i opis był zadowalający.Oczywiście większość z was odradzała mi zakupu twierdząc że ta cena jest bardzo dziwna,a sama wysyłka z chin jest wyższa niż cena samego materaca.Trochę myślałem co z tym zrobić,bo może jestem troszkę roztrzepany ale nie głupi i z ciekawości napisałem do sprzedających czy przypadkiem się nie pomylili czy ta cena dotyczy właśnie tego materaca i czy to napewno jest to???Nie dostałem ani jednej i żadnej odpowiedzi a napisałem do kilku różnych chińskich sprzedawców,ale oferta materaca była identyczna tyle że jeden sprzedawał za 53zł drugi za 51zł a trzeci za 48zł,ale żaden nie odpisał!I słuchajcie minęły 2 dni i wszystkie oferty dosłownie zniknęły,a materace nie mogły się skończyć bo każdy sprzedawca miał ich bardzo dużo.Temat pozostaje nadal zagadką,ale osobiście myślę że była to próba oszustwa lub wszyscy wystawili błędną ofertę która nie miała nic wspólnego z oferowanym przedmiotem.Ciesze się że nie skusiłem się i nie kupiłem tego bo napewno bym tego długo żałował! W każdym bądz razie bardzo dziękuję wam za pomoc i szczere opinie,no i napiszcie mi co o tym sądzicie???Wiem że mój wpis był trochę wylewny ale chciałem to jak najlepiej opisać.Dzięki i pozdrawiam.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Dobrze że w porę zorientowałeś się ale niestety ale wiele osób takie materace kupili i o to chodzi takim pseudo sprzedawcą .Wystawiają dużą gamę towarów po zaniżonych cenach ,upolują stado jeleni i znikają na jakiś czas by ponownie powrócić pod innym szyldem i znów zacząć łowy.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Zgadzam się i od teraz będę uważał.Dzięki za pomoc i szczerą opinie.Gorąco pozdrawiam.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Trzeba zgłaszać do allegro takich oszustów i krętaczy!Dziwie się że allegro nie zrobiło z tym porządku i jakieś chińczyki mogą sobie robić co chcą!Trzeba ścigać takich oszustów czy chcemy żeby z allegro zrobił się czarny rynek i samowolka i coraz więcej oszukanych ludzi!!!

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:109828139 Często są problemy z zakupami z Chin, nie docierają, przychodzą inne, problem ze zwrotem (koszt) itd.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

Zgadzam się i od teraz będę uważał.Nie na darmo jest powiedzenie że chytry 2 razy traci.Dzięki pozdrawiam.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Oj są problemy. Od kiedy allegro tak bardzo zajęło się swoimi starami o dobro i ograniczenie wszelkich możliwych praw użytkowników to nawet te problemy są wszędzie. Gdzieś chyba słyszałam, że startują do księgi Guinesa w kategorii najbardziej utrudniającego swoim użytkownikom życie portalu. Tu sytuacja już nawet nie jest śmieszna. Ludzie już przestali zgłaszać błędy, bo są celowo robione, przestali w ogóle liczyć na coś dobrego... Zarówno tu kupowałam jak i sprzedaję. I z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że kupić już nic poza ewentualnie standardowa kawą itp już nie daje rady, musiałam iść gdzie indziej mimo 17 lat przyzwyczajenia do kupowania wszystkiego tu...  I teraz najlepsze to co tu przechodzę jako kupująca jest niczym w porównaniu z tym co przechodzę jako sprzedająca... To jest masakra. Wszędzie sajgon. Już nie wiadomo czy lepiej męczyć się na prywatnym koncie (bo tam inpost do smarka starczy) ze wznawiającymi się sprzedanymi egzemplarzami i bez możliwości zaznaczania wystawiam fakturę, znikającymi jednymi ofertami i innymi wznawiającymi się po 3x chodź mam tylko jedną...  Czy na firmowym gdzie smarta mieć nie mogę chyba ze chcę bloka konta za wiecznie nawalające wysyłki allegro. Gdzie jak chcę darmową wysyłkę to muszę ją sama opłacić. I ciągle muszę pilnować czy przypadkiem nie włączą jakiejś dziwnej opcji bez mojej zgody. Tak potrafili firmą sami sprzedaż zagranicę włączyć chodź nie sprzedawały... I zeby chodź problemy potem wzięli na siebie... Portal już nawet nawet nie kwalifikuje się do określenia "porażka", brak słów do opisania całokształtu. Dobrze, ze na O... od zmiany systemu komentarzy sprzedaż rośnie, tam przynajmniej słuchają i nie ignorują swoich użytkowników.

oznacz moderatorów

#9 Pomysłodawca#

No no.W zupełności się z tobą zgadzam.Dzięki za wylewną wypowiedz i szczerą opinię.Pozdrawiam.

oznacz moderatorów