anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

co mam zrobic gdy zaplacilem za zamowienie blikiem sprzedajacemu a on nie wyslal zamowienia

Client:113774282
#7 Wielbiciel

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ zakupilem konsole na alegro lokalnie od uzytkownika wiktoria i zaplacilem blikiem i przelew przeszedl i wciska mi kit ze paczka zostala zwrocona a tego nie zrobilem i nie chce mi oddac pieniedzy ani wyslac zamowienia co mam zrobic prosze o pomoc

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113774282 Czy zamówienie widnieje w tej zakładce - https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupione ?

Jeśli tak to w szczegółach kliknij zielony napis ZGŁOŚ PROBLEM Z ZAKUPEM.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  zamowienie nie widnieje w tej zakladce ani nie otrzymalem dowodu zakupu na meila ale mam dowod zakupu w banku i nie wiem co zrobic

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113774282 Nie było czasem tak, że znalazłeś ogłoszenie na innym portalu a następnie dostałeś "link do Allegro"?

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@Client:113774282 pokaż nam proszę link do oferty, z której skorzystałeś. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ https://allegrolokalnie.ofertya0283838239.cfd/?id=CHmHNgKOIMfi7GmBIg2hK5oeMai3H4 

to ten link zostal mi wyslany po przejsciu z **piiip**

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113774282 a cena nie wydała Ci się przerażająco niska nawet na używkę ? zasiliłeś konto oszusta  ,konto może nie , ale kieszeń na pewno .

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  zostalo mi ono wyslane a z osoba pisalem na o l x 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113774282 Ten link prowadzi do strony o adresie ofertya0283838239.cfd

To nie jest allegro lokalnie.

Niestety ale zostałeś oszukany.
Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  co mam teraz z tym zrobic jak mam odzyskac pieniadze wydawalo mi sie ze jest to dobre ogloszenie

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113774282 Możesz się z tym zgłosić na policję ale niestety szansa na odzyskanie pieniędzy jest w zasadzie zerowa.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113774282 i przyjmij to jako nauczkę na przyszłość , wiem ,że każdego grosza szkoda , ale wielu w takich okolicznościach popłynęło grube tysiące .

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  a jeslli udalbym sie do mojego banku moga oni jakos zablokowac lub cofnac platnosc co kolwiek zrobic?

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113774282 W aplikacji banku potwierdziłeś transakcję BLIK - było tam napisane czego ta transakcja dotyczy i na 100% nie było to Allegro. 
Dla banku była to świadoma transakcja.

Możesz się z tym zgłosić do banku i złożyć reklamację ale najpewniej zostanie ona odrzucona. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Szczęście w nieszczęściu, że to 'tylko' 700 zł. 

Niektórzy tracili o wiele, wiele więcej na takich fałszywych stronach.

Tyle się mówi o tym żeby nie klikać w linki przesyłane przez obce osoby z internetu...

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:113774282 tak , w banku Masz dowód przelania środków na zakup kryptowalut lub do wypłaty przez słupa w bankomacie .

oznacz moderatorów