Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Praktycznie od tego momentu, ja przestałem wystawiać na sprzedaż i ograniczyłem zakupy. Było dobrze przed podziałem i ktoś to zepsuł. Jaka jest Wasza opinia i doświadczenia z tym problemem ?
Główna różnica między Allegro a Allegro Lokalnie polega na tym, że zdecydowana większość sprzedających na Allegro to przedsiębiorcy, z kolei na Allegro Lokalnie to osoby prywatne, które najczęściej oferują pojedyncze egzemplarze danego produktu.
Poczytaj tu
Czym się różni Allegro Lokalnie od Allegro? https://allegro.pl/artykuly/sprzedajacy/czym-sie-rozni-allegro-lokalnie-od-allegro-BvYy0qwyAUy
Bo to jest błąd. Zamiast tworzyć allegro lokalne powinni stworzyć allegro dla dużych firm czy dla chińczyków. Wtedy mogliby sobie tam tworzyć katalogi czy co by tam chcieli. Teraz niby allegro dla firm, lokalne dla prywatnych ale tak naprawdę masa firm przynajmniej z częścią towaru pod przymusem przenosi się na lokalne. Nie jest ono do tego przystosowane. Brak cenników dostaw, hurtowych zmian czy choćby systemu komentarzy. Do tego brak możliwości podania numeru telefonu, co jest obowiązkiem firm....
Główne allegro to teraz parodia sprzedaży. Stara klientela coraz mniej korzysta, bo:
-po pierwsze coraz mniejszy asortyment, trudniej cokolwiek znaleźć. Coraz mniej wyjątkowych przedmiotów w serwisie.
- wysyp chińczyków skutecznie zniechęca.
- ceny przerażają.
- mylące informację i powalające jakością dostawy one też nie pomagają itp. itp.
- nowych klientów tu nie zatrzymają. Nawet tych co lubią zakupy od chińczyków. Przykładowo Szejn ma wysyłkę za darmo i zwrot za darmo. Co ma allegro: ciężkie koszty wysyłki, jeszcze większe kłopoty ze zwrotem, 3x dłuższy czas dostawy i błędnie skatalogowaną chińszczyznę. Ile razy klient może się przejechać zanim zrezygnuje? Jak już w ogóle skusi się na zakupy tutaj.
Coraz więcej firm rezygnuje ze sprzedaży. Miałam kilku stałych sprzedawców, u których rzeczy typu etui do telefony czy inne raz na dłuższy czas kupowane przedmioty brałam zawsze. Teraz ich nie kupuję na allegro. Moich sprzedawców nie ma już tu. A w tych co jest jest taki sajgon, że nie jestem w stanie stwierdzić co dostane jak zamówię. A wybierałam z droższych i nie żałowałam przedtem...
bardzo dobry krok, teraz oszustów można spotkać na lokalnie, na normalnym allegro nie.
Jest ok, bo gdyby osoby prywatne miały wystawiać na zwykłym allegro, gdzie trzeba zaznaczać w formularzu całą masę nikomu niepotrzebnych rzeczy, łączyć produkty z katalogiem i spelniać mnóstwo bezsensownych wymogów to prawie nikt by tam prywatnie nie sprzedawał. Dodatkowo opłaty na zwykłym allegro są ogromne, a na lokalnie do zaakceptowania.