anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźnienia w dostarczeniu przez inpost

MAMY ROZWIĄZANIE!
Idoczkin
#7 Wielbiciel#

Sprzedałam 27.03 przedmiot na allegro lokalnie. Po opłaceniu przez kupującego, pobrałam etykietę i ją wydrukowałam. Paczkę z naklejoną etykietą następnego dnia tj. 28.03 rano umieściłam w paczkomacie inpostu. Otrzymałam komunikat, że oczekuje na nadanie. W dniu 30.03 nadal wyświetla się komunikat - paczka oczekuje na nadanie a z allegro mam wiadomość żebym ją jak najszybciej wysłała - a ona już dawno była umieszczona w paczkomacie. Co w takim przypadku można zrobić?

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16
LEW433
#21 Demiurg#

zadzwonić na infolinię InPostu najlepiej.722 444 000 lub 746 600 000.

oznacz moderatorów
Idoczkin
#7 Wielbiciel#

Bardzo dziękuję

oznacz moderatorów
Idoczkin
#7 Wielbiciel#

dziękuję - tak zrobiłam i odpowiedzieli ze paczka jest odebrana przez kuriera ale w docelowym punkcie będzie dopiero do 2 dni roboczych po świętach - a była nadana o tyle wcześniej ze spokojnie przez 3 dni robocze mogła dotrzeć przed świętami 

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Idoczkin Nie mogła dojść wcześniej, bo niepoprawnie nadałeś paczkę. Ciesz się że jej nikt nie ukradł.

#21 Demiurg#

@Idoczkin na przyszłość nagrywaj telefonem nadanie paczki aż zamkniesz skrytkę żeby mieć dowód nadania oprócz nr przesyłki

oznacz moderatorów
Idoczkin
#7 Wielbiciel#

Dziękuję - zadzwoniłam i okazało się że to był błąd systemu. Kurier wziął paczkę ale jej nie odklikał i zawiózł do bazy. Już paczka ruszyła w podróż

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@Idoczkin nic nie musisz robić, jako osoba prywatna odpowiadasz za towar tylko do momentu nadania a reklamować czas dostawy może sobie kupujący po odbiorze. Jedyne co potrzebujesz to mieć nr nadania dla paczki na użytek dyskusji.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

A niby kiedy nadał?

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Idoczkin Skoro status jest nienadana, to znaczy że paczkomat nie odnotował przyjęcia paczki, mógł się na chwilę zawiesić lub na przykład drzwiczki skrytki były niedomknięte. Wtedy skrytka nadal jest odnotowana jako pusta i kolejnej osobie nadającej otworzy się skrytka z niespodzianką, jak będzie uczciwy to zostawi, jak nie to sobie weźmie....

Tak, już miałem sporo cudzych paczek w skrytkach podczas nadawania. Tak, miałem sytuacje gdzie po włożeniu paczki paczkomat stwierdził że jest niedostępny, a nadanie kolejnej paczki otworzyło wcześniejsza skrytkę z paczuchą.

Pozostaje jak najszybciej dzwonić do Inpostu, a nie czekać aż się status zmieni. Zgłaszać, niech sprawdzą monitoring, może uda się złapać tego, co przywłaszczył paczkę.

#21 Demiurg#

@Idoczkin Ten komunikat - oczekuje na nadanie -  widzisz tylko na allegro czy na śledzeniu na stronie Inpostu też?

oznacz moderatorów
Idoczkin
#7 Wielbiciel#

i na allegro i na stronie inpostu

oznacz moderatorów
NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

Dzwoń do InPostu, jak to ktoś wcześniej radził. Zawsze po włożeniu paczki przeklikaj na paczkomacie do "ZAKOŃCZ"

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@Idoczkin Czyli nie nadałeś poprawnie paczki, a skoro się nie pojawiła ktoś mógł ją przytulić. Bij do Inpostu. Status nadane pojawia się od razu po nadaniu paczki i nie ma tu żadnych opóźnień.

#21 Demiurg#

@Idoczkin Czy po zamknięciu skrytki kliknąłeś DALEJ i ZAKOŃCZ?
Jeśli nie to - o ile się nie mylę - jest możliwość, że następna osoba mogła przez jakiś czas kliknąć OTWÓRZ SKRYTKĘ PONOWNIE aczkolwiek nie mam pewności czy nie wymaga to jakiegoś potwierdzenia.

oznacz moderatorów
drekenzes
#17 Koryfeusz#

@komis-bell Ja nadaje w paczkomacie i nieraz to co się tam dzieje to istna patologiczna dżungla, bo poczekać 2 minuty w kolejce to zbyt długo. Byle jak wrzucane paczki, niedomykanie drzwiczek, po co dokończyć coś na ekranie, a do tego jak jedna osoba korzysta z urządzenia to inni zza pleców zaczynają używać aplikacji. A później zdziwko jak 3 skrytki jednocześnie się otwarły i rozkminianie czyje jest czyje. Sytuacji mnóstwo, książkę można by opisać.

#7 Wielbiciel#

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Skontaktowałam się z inpostem i okazało, że system się zawiesił i paczka nie została zarejestrowana w systemie. Na szczęście już ruszyła paczka w drogę.

oznacz moderatorów