Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem linka do aukcji na allegro lokalnie, ale osoba sprzedająca twierdzi że wystawiła przedmiot jako aukcja prywatna. Mam wątpliwości dotyczące linku, bo zamiast lokalnie jest "lokainie" przez "i" napisane, oraz dziwna końcówka (.cfd). Jakby co nie weszłem w ten link. @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Client:109463140 brawo za czujność. Trzeba uważać bo bardzo łatwo stracić pieniądze dokonując płatności blik na stronach imitujących allegro lokalnie.
Wklej tu adres jako zwykły tekst
Ten link - jak zresztą każdy który otrzymasz szukając ofert na innych portalach - prowadzi do fałszywej strony imitującej serwis Allegro Lokalnie.
Jeśli chcesz kupować bezpiecznie to używaj wyszukiwarki na stronie głównej allegro lub allegro lokalnie.
Nie ma czegoś takiego jak aukcje prywatne na Allegro.
Gratuluje czujności 👍
Scamerzy używają domeny (tld) .cfd bo po pierwsze, nie rzuca się w oczy tak, jak .pl, .com czy .net (allegrolokalnie.pl.scamoferta.pl/jakisnumer zwróci uwagę większości osób, ale już allegrolokalnie.pl.scamoferta.cfd/jakisnumer będzie przez laików łatwym do połknięcia haczykiem) a po drugie te domeny szybko trafiają na wszelkie scamlisty (i przeglądarki wtedy ich w ogóle nie wyświetlają), więc są praktycznie jednorazowe - a zarejestrowanie .cfd kosztuje niecałego dolara. 😉