anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedający może wystawiać produkt za nieodpowiednio wysoką cene

muzyk_sg
#8 Zapaleniec

Witam na allegro jest sprzedawca który sprzedaje retro gry problem jest jednak w tym że wystawia je po masakrycznie wysokie ceny od np.5000 zł aż po nawet 100000 zł chodzi tu o to że jako znawca wiem że jest to bardzo zawyżona cena i przedmioty które sprzedaje są  ok wartości nie więcej niż 500zł bo kilka już udało mi się takich jak ma dostać za kilkaset zł nie wiem co z tym zrobić bo większość ludzi bierze go za przykład co przyczynia się do psucia polskiego rynku retro gier głównie chodzi mi o to czy to w ogóle legalne

oznacz moderatorów
47 ODPOWIEDZI 47

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gierland „produkt jest wart tyle ile ludzie chcą za niego zapłacić”

Przypomniało mi się jak daaawno temu wystawiłem hamulce rowerowe na Allegro za 250 zł i dostałem wiadomość od gościa, że może je kupić za 280 😂

Napisałem że OK, zmieniłem cenę na wyższą i kupił 🙉

oznacz moderatorów

VOLANTO13
#7 Wielbiciel
  • Sprzedający wystawia za masakrycznie wysokie ceny ponieważ chce by nabywca kontaktował się z nim osobiscie i sprzedaje  poza Allegro .
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

I obaj są " do przodu ".

oznacz moderatorów

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator

@muzyk_sg Po pierwsze "wystawia" nie równa się "sprzedaje". Po drugie, psucie rynku polega raczej na zaniżaniu cen (tzw. dumping) niż ich zawyżaniu. Przecież w takim wypadku Twoje oferty stają się bardziej atrakcyjne, więc sprzedaż powinna Ci wzrosnąć. Po trzecie, teoretycznie może się za tym kryć jakiś szwindel, typu pranie kasy, ale jeśli kolo tylko wystawia, a nie sprzedaje, to mało prawdopodobne. A nietrudno sprawdzić, czy są zakończone transakcje po takich cenach 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#18 Luminarz

@muzyk_sg Na mój gust nie istnieje coś takiego, jak "nieodpowiednio wysoka cena" 😎

oznacz moderatorów

panky_art
#7 Wielbiciel

Wydaje mi się, że to sytuacje kiedy towar się wyprzedał lub zostało go bardzo mało. Po co ktoś miałby usuwać darmowy baner reklamowy, no i ten promil szans na to, że trafi się tzw. Bardzo Bogaty Człowiek.

oznacz moderatorów

panky_art
#7 Wielbiciel

Patrząc na **piiip**a to dosyć widoczna tendencja, a w Polsce to samo co na zachodzie tylko x lat później. Tak się pompuje prestiż 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@muzyk_sg ODPOWIEM PYTANIEM NA PYTANIE ,, czy klient może kupić towar za absurdalnie wysoką cenę ?,, ..może , bo kto bogatemu zabroni .

oznacz moderatorów