anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego licytacja jest kończona i znów przedłużana o kolejne 5 min? - czym to jest podyktowane

ed670
#7 Wielbiciel#

To że tak jest to już wiem - ale czym to jest podyktowane ?.

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@ed670 licytacja na Allegro Lokalnie jest przedłużana o 5 min w przypadku, kiedy kwota zostanie przebita w ostatniej minucie licytacji. Ma to na celu umożliwienie reakcji innym uczestnikom licytacji. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

@Syrena_zT ostatnio licytowalem na lokalnie płytę CD licytacja miała zakończyć się o 21:00 przez to przedłużanie zakończyła się o 21:40  , moim zdaniem jeśli ktoś zalicytuje w ostatniej minucie licytacja powinna być przedłużona o te chociaż 2 minuty a nie o 5 minut . 

oznacz moderatorów

ed670
#7 Wielbiciel#

ŻADNYCH PRZEDŁUŻEŃ - TO JEST WYCIĄGANIE PIENIĘDZY Z NASZYCH PORTFELI.

oznacz moderatorów

ed670
#7 Wielbiciel#

to nie jest wytłumaczenie - to tylko podbija cenę - usunąć tę pseudofunkcjonalność.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Podyktowane jest  Regulaminem.

oznacz moderatorów

ed670
#7 Wielbiciel#

TO ZMIENIĆ REGULAMIN - PISALI GO LUDZIE I LUDZIE MOGĄ ZMIENIĆ !

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

Im większą cena w licytacji tym większa prowizja dla allegro, chodzi o kasę , reguramin chyba pisali prawnicy 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@ed670   Regulamin zmienić łatwo,  można  wykreślić  i zmienić odpowiednie zapisy w ciągu kilku minut.  Ktoś potem musi zatwierdzić, a to już  pewien problem.

Ale co potem?  Trzeba całkowicie zmienić oprogramowanie odpowiedniego serwera,  napisać to oprogramowanie, wprowadzić przetestować.  Wyobrażasz sobie koszty?

Nie ode mnie to zależy, ale nie widzę możliwości takich zmian w najbliższych latach, no może gdyby zmieniła się struktura właścicielska serwisu, ale to i tak nie łapu capu.

oznacz moderatorów

ed670
#7 Wielbiciel#

NIE WIDZĘ TU ŻADNEGO PROBLEMU , WIEM JAKIE TO "KOSZTY" (i procedura - programista) - allegro ciągle wprowadza "ulepszenia" - dla siebie a Ty masz złe podejście dlatego nigdy nie wprowadzisz zmian. ALLEGRO jak każda organizacja (zasady zarządzania) istnieje dla zysku - ale bez przesady - wprowadzanie tego przedłużania służy tylko ALLEGRO.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@ed670 Podobne zasady są na aukcjach "młotkowych" ,gdzie daje się szansę podbicia do momentu aż nie będzie chętnych . Ja bym tu widział inną możliwość do wprowadzenia tj. "zaproponuj cenę" z możliwością targowania. Sprzedawca wystawia towar za kwotę jaką sam ustalił ale daje możliwość składania propozycji klientom . Czas na podjęcie decyzji jest ustalony i może zaakceptować którąś z ofert lud dać na nią "kontrofertę" . Jest tak na portalu gdzie sam kupuję .

oznacz moderatorów

ed670
#7 Wielbiciel#

NA PEWNO BYŁOBY TO LEPSZE OD ISTNIEJĄCEGO SPOSOBU, JESTEM ZA.

oznacz moderatorów

Agent555
#19 Nestor#

@ed670  takie zasady panują na portalu E b a y "kontroferta"

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Agent555 Nie tylko ,na innych też.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@ed670 możesz zgłosić swój pomysł na zmianę na naszej platformie na tym forum: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zg%C5%82o%C5%9B-sw%C3%B3j-pomys%C5%82/idb-p/zglos-pomysl 🙂 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ed670
#7 Wielbiciel#

zgłosiłem - proszę o nie przysyłanie odpowiedzi opisujących "ogromne trudności z wprowadzeniem zmian" - znam się na tym.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Syrena_zT U mnie w firmie gdzie pracuję za złożone pomysły udoskonalające i uznane do wdrożenia są profity pieniężne i rzeczowe a tu niestety za pomysły profitów brak ,no chyba że dostają ci co je wdrażają. 

oznacz moderatorów