Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć,
Nigdy nie sprzedawałam na allegro lokalnie więc chciałam zapytać jak działają wysyłki od strony Sprzedającego?
Sytuacja jest taka, że kupiłam Lego za duża sumę (kilka osobnych zamówień, w każdej po 2 zestawy) i wybrałam wysyłkę paczkomatem. Pani od miesiąca nie wysłała mi paczki ponieważ była w pracy za granicą. Z góry przed zakupem uczciwie poinformowała mnie o tym, że wysyłka będzie później i cały czas jesteśmy w kontakcie, dzwoniła do mnie w ciągu ostatniego tygodnia już 2 razy i przepraszała za opóźnienie.
Zaproponowała, że wyśle mi paczki pocztą bo ma problem z wysyłką paczkomatem ze względu na awarie drukarki, itp, a pocztę ma pod domem.
Zastanawiam się czy allegro lokalnie generuje z automatu etykietę (jak na innych popularnych portalach sprzedażowych) tak że sprzedający nie musi sam się tym zajmowac i ponosić kosztu nadania?
I drugie pytanie - jeśli zgodzę się na inną wysyłkę niż wybrana a okaże się, że Sprzedając będzie chciała mnie w jakiś sposób oszukać to dalej mam szanse na założenie i wygranie sporu o odzyskanie pieniędzy? 🤔🤔
Miał ktoś może podobna sytuację? 🥴
Jeśli o to chodzi to allegro lokalnie jest mocno zacofane. Z automatu generuje etykietę tylko do allegro paczkomatów inpost tych za 8.99 (darmowe są tylko gdy obie strony mają smarta). I w odróżnieniu od konkurencji nie ma opcji wysyłki bez etykiety. Malutkie "O" w porównaniu z allegro lokalnie to gigant, bo mają też etykiety do ruchu, na pocztę, wysyłki paczkomatowe bez drukowania etykiet, a ostatnio nawet paczkomat za 4zł. No ale cóż specjaliści od marketingu wolą zapędzać ludzi do psucia głównego allegro niż gonić konkurencję...
@martuchna1988 Sprzedająca powinna Ci wysłać przesyłkę wybraną przez Ciebie metodą. Jeśli jednak uzgodnicie inną formę dostawy, wciąż będziesz mogła założyć dyskusję i skorzystać z Programu Ochrony Kupujących.
Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź 🙂 pozdrawiam