Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Licytuję przedmiot, który podbiłam przez pomyłkę. Jak zrezygnować? Jak się wycofać z licytacji?
@ciotkaklotka3 Na Allegro Lokalnie? Tam nie musisz się wycofywać, ponieważ na Lokalnie nie ma obowiązku zapłaty. Nawet gdy licytację wygrasz, nie musisz płacić. Zgodnie z regulaminem, brak wpłaty w ciągu 5 dni powoduje, że umowa kupna jest rozwiązywana, a transakcja uznana za niebyłą. Nie poniesiesz żadnych konsekwencji. Poza tym tam nie ma technicznej możliwości wycofania się.
Po 5 dniach bez zapłaty licytacja sprzedającemu się odnowi, a prowizja nie zostanie naliczona.
Bardzo dziękuję. Bardzo merytoryczna odpowiedź. Na temat.
@ciotkaklotka3 Jak zawsze u mnie. Polecam się na przyszłość 🙂
Nie licytuj przez pomyłkę, blokujesz innych kupujących i sprzedającemu możliwość sprzedaży.😁
@LEW433 Nie da się nie licytować przez pomyłkę. Można nie licytować wysoko świadomie, ale pomyłka to pomyłka.
Zalicytowałem lub kupiłem przez pomyłkę to najczęstsza śpiewka klientów którzy licytują bądź kupują bez zastanowienia lub dla zabawy.
a twoja śpiewka jest taka, że wina za wszystko zawsze leży po stronie kupującego, tak jak z tymi dywanikami do hondy VII, gdy sprzedawca napisał, że pasują do hondy VII, a w rzeczywistości nie pasowały. oczywiście napisałeś, że to wina kupującego.
W kolejnym już wątku wypominasz mi temat z tą Hondą. Nie jestem krytykiem tylko kupujących , których szanuję i z którymi mam na co dzień do czynienia ,krytykuję również sprzedawców którzy do handlu podchodzą tylko po to by kogoś oskubać wciskając jakiś kit. Każdy sprzedawca może się pomylić i jeśli nie dzieje się to u niego notorycznie to zasługuje na drugą szansę. Klienci też się mylą ,kupują ,nie płacą ,nie dopytują o szczegóły a mają do tego narzędzie "zadaj pytanie sprzedającemu" ,czasem jedno pytanie rozwiewa wątpliwości .
Są także i tacy sprzedający, którzy nie odpowiadają na "zadaj pytanie sprzedającemu", odpowiada BOT i ....bez odpowiedzi.😞
a tobie nie zdarzają się pomyłki ? alfa i omego ?