- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
A więc dałem oferte w licytacji na allegro lokalnie której nie chce opłacić ponieważ myślałem że licytuje coś innego. Co teraz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:108291758 Masz 5dni na opłacenie, nie opłacisz nie będzie zakupu. Dobrze poinformować o tym sprzedającego. Nie rób tak ponieważ blokujesz sprzedaż.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Z ciekawości - co to znaczy, że myślałeś że licytujemy coś innego?
Jeśli Twoja oferta jest w najwyższa i wygrałeś licytację to z punktu widzenia prawa transakcja jest wiążąca i powinieneś ją sfinalizować.
Umowę można rozwiązać tylko za porozumieniem stron ze sprzedającym.
W praktyce - skontaktuj się ze sprzedającym, poinformuj, że nie jesteś jednak zainteresowany zakupem a ten jako nieopłacony anuluje się po 5 dniach bez wpłaty.
Na przyszłość - weź pod uwagę że sprzedający mógł np wykupić promowanie którego koszty nie zostaną mu zwrócone więc powinno się licytować tylko będąc realnie zainteresowanym zakupem.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Szukałem konsoli z 2 padami i znalazłem dwie licytacje w tej samej cenie. Jedna licytacja z jednym padem, druga z dwoma + gra chciałem zalicytować tą z dwoma lecz sie pomyliłem i bezmyślnie zalicytowałem

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak nie jesteś pewien co przedstawia oferta i nie wiesz czy to ci będzie potrzebne to zanim zaczniesz licytować poproś sprzedawcę o wyjaśnienie . Sprzedający często płaci za wyróżnienie czy promowanie a nawet za wystawianie w niektórych kategoriach i nikt mu tego nie odda.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Oddam mu pieniądze za wyróżnienie jeżeli je miał. Chciałem tylko spytać czy nie będzie na mnie nałożona żadna kara pieniężna bądź kata na licytacje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie będzie żadnej kary, każdy może się "pomylić" i nie daj się wciągnąć w gierki sprzedających, tylko nie powtarzaj takich rzeczy.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dobrze i dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz