anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Limit przedłużeń

Maciejmt
#9 Pomysłodawca#

Czemu kupujący (nieużywający botów) mają cierpieć na niekończących się przedłużeniach aukcji o 5min (z powodu podbicia przez bot o 1zł)?

O ile idea ogólna jest ciekawa, to jednak należałoby tu wprowadzić jakieś ograniczenia. Nieraz były przypadki przedłużenia licytacji o więcej niż 24h.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Maciejmt Dziękuję za Twoją opinię, ale czy mógłbyś wyjaśnić, dlaczego przedłużenia licytacji miałyby być cierpierniem dla Kupujących? 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

Maciejmt
#9 Pomysłodawca#

ludku....

aby nie wisieć na danej aukcji kilka godzin bo bocik przebija o 1zł. Gdzie w ten sposób aukcja znowu wydłuża się o kolejne 5min.

Chodzi o to aby wyeliminować takie patologie bo są używane zewnętrzne narzędzia. Normalny człowiek (w tym ja) nie przebijałby o 1zł przez kilka(naście) godzin.

Potencjalne rozwiazania:

- po przedłużaniu aukcji, kwota przebicia powinna wzrastać (aby uniknąć podbijania o 1zł)

- skończyć z cichym przyzwoleniem na automaty

- maksymalny limit przedłużenia aukcji na  np. 1godzinę. Czyli już po upływie godziny od pierwotnego zakończenia aukcji, złożenie ofert nie wydłuży już jej trwania

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Maciejmt Licytacja tak działa, po to jest. Kupujący czyhają na okazję kupna ale sprzedający chcą z tego wyciągnąć więcej niż by dostali przy zwykłej ofercie.

oznacz moderatorów

Maciejmt
#9 Pomysłodawca#

to ja wiem, chodzi o uszczelnienie systemu, który jest wypaczony przez zewnętrzne narzędzia.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@Maciejmt Na AL jaką kwotę przebicia wpiszesz taka od razu wyświetla się jako najwyższa .Chcesz coś wygrać i nie czekać na reakcje innych to przebij tak by inni odpuścili ,nie będzie chętnych to aukcja się zakończy szybko.

oznacz moderatorów

Maciejmt
#9 Pomysłodawca#

tylko mało to efektywne, nie każdy chce wygrywać aukcję po maksymalnej kwocie.  Boty by wyleciały = byłoby w porządku. Widać od razu walkę pomiędzy realnymi użytkownikami a walkę z botem.

oznacz moderatorów