Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.lokalniepay.pl/oferta/170171222047685085611023803403424440952
czy ten link do oferty jest bezpieczny?
Dostałem od pana z Facebooka, aczkolwiek porównałem inne linki z ofert z allegro lokalnie, i różnią się.
Nie jestem pewny czy jest bezpieczny zakup.
Dziękuję bardzo za odpowiedź
Zamówiłem pamięć ram od Pana który podesłał mi link do alegro lokalnie i normalnie była oferta i jak już kupiłem to napisałem mu że kupiłem a on mi odpisał że nie widzi ja też nie widzę że kupiłem a pobrało mi pieniądze z konta co mam zrobić w takiej sytuacji
Ten link nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej serwis Allegro.
BLIK który podałeś i potwierdziłeś posłużył najpewniej do Wypłaty gotówki w bankomacie lub ewentualnie do zakupu kryptowalut - sprawdź potwierdzenie transakcji czego ona dotyczy.
Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy niestety nie licz.
Piszę mi że płatność w internecie
Transakcja blik euroxen deposit
No to kupiłeś komuś krypto.
Pamiętaj - każdy „link do allegro” który otrzymasz szukając ofert na innych portalach to SCAM.
Poza tym - przy potwierdzaniu BLIKa aplikacja pokazywała odbiorcę - nie dało Ci do myślenia że kupujesz coś na allegro a w apce odbiorcą nie było Allegro?
Nie pomyślałem znalazłem w dobrej cenie ram na **piiip** i tak wyszło
@Client:104965894 Kolejną wskazówką jest też niemal w 100% przypadków atrakcyjna cena. Zbyt atrakcyjna.
Tylko że to nie było aż tak tanio bo tylko 50 zł mniej niż u innych na o l x ale jedyny mi odpisał wszystko wyglądało realnie da się coś z tym zrobić
No to kupiłeś komuś kryptowaluty. Niestety nic z tym nie da się zrobić, bo transakcję potwierdziłeś kodem PIN lub odciskiem palca. A tam był podany odbiorca i jak samemu widzisz w historii nie było to Allegro.pl
Transakcje BLIK są nieodwoływalne, dlatego masz podany zawsze dokładny typ transakcji (płatność blik w internecie, przelew blik na telefon, płatność blik w terminalu stacjonarnym, wypłata z bankomatu itp) oraz miejsce realizacji transakcji (adres punktu w którym dokonuje się płatności, adres strony www, nazwa aplikacji lub adres i właściciel bankomatu itp).
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ mam problem zakupiony został Play od pana na allegro lokalnie nie poprzez aplikację z konta pobrało mi pieniądze ale pisało że zakup nie został opłacony .. co mam teraz zrobić bo gość mi nie odpisuje czy zostałam oszukana ?
@Client:95615904 Znalazłaś ofertę na innym portalu a potem dostałaś "link do Allegro"?
@Client:95615904 niestety wygląda na to, że zostałaś oszukana. Zerknij na dane odbiorcy płatności, nie jest to Allegro. Z tego co widzę link nie jest nasz, podeślij go tu to zgłosimy od razu podrobioną stronę do zablokowania. Sprawę należy zgłosić na policji i w banku.
Dobrze podeślę linka no masakra poporstu ..
Proszę czekam na zakup wyślę do godzinki https://allegrolokalnie.pl-smart62812.sbs/oferta/PS4-Pro-1TB-+-2-pady-+-8-gier/956850327
A ta cena nie jest zbyt atrakcyjna?
Jakby cena nie była atrakcyjna to Monika nie miałaby teraz problemu.
No.niestety pierwszy raz w życiu dałam się oszukać ..
@Client:95615904 widzę, że strona już została zablokowana. Niestety było to oszustwo. Tak jak pisałam wcześniej, koniecznie zgłoś sprawę na policji i w swoim banku.
Podejrzewam, że to fałszywy link:
https://allegrolokalnie.017389.click/gopro-hero-13-czarny-jak-nowy/95915
Znalazłam ofertę na **piiip**, ale sprzedający powiedział, że nie ogarnia wysyłki przez **piiip**, że nie ma powiązanego konta bankowego itp i zaproponował, że wystawi na Allegro lokalnie...
To nie jest link do strony Allegro.
A zawsze jak płacisz BLIK-iem upewnij się, że podana jest w apce bankowej nazwa Allegro.pl lub Allegrolokalnie.pl. Zawsze w komunikacje BLIK podany jest adres strony na której dokonujesz płatności. Nie ma od tego żadnych wyjątków.