anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie uczciwość sprzedających na Lokalnym

strazak4444
#7 Wielbiciel#

Przestrzegam przed zakupem na Lokalnym to smutne serwis popiera przekrętów i nie uczciwych sprzedawców. Jestem wiele lat chyba czas zakończyć korzystania z tego serwisu Jest  dziesiątki innych bardziej dbających o kupujących

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jest w tym sporo racji bo faktycznie jest to taka "piaskownica dla niegrzecznych dzieci" ,jedni udają że sprzedają inni że kupują . Są tam też i tacy sprzedawcy u których można bezpiecznie kupić ,nawet firmy ,ale trzeba się dobrze rozejrzeć. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@strazak4444 przykro mi, że masz takie doświadczenia, ale czy możemy Ci jakoś pomóc, abyś zmienił swoją opinię? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

strazak4444
#7 Wielbiciel#

Tak zmusić sprzedającego by zwrócił kasę

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@strazak4444 jakiego dokładnie zamówienia dotyczy sprawa? W jaki sposób kontaktowałeś się ze sprzedawcą? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

strazak4444
#7 Wielbiciel#

Otworzyłem dyskusję i nic z tego nie wynika tak odpisał mi sprzedający witam poradziłem się allegro co w takim przypadku mam zrobić gdyż zdarzyło mi się to pierwszy raz tak więc DLA ZAKUPÓW OD OSOBY PRYWATNEJ KUPUJĄCEMU NIE PRZYSŁUGUJE PRAWO OD ODSTĄPIENIA OD UMOWY .towar dalej należy do Pana mogę go jeszcze raz wysłać na paczkomat który będzie wskazany przez Pana Dotyczy zakupu maszyny do pisania tylko sprzedający zapomniał dodać że brak czcionki

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@strazak4444 Przy zakupie pomiędzy dwoma osobami prywatnymi umowę można rozwiązać tylko za porozumieniem obu stron umowy.

Jednostronne prawo do odstąpienia od umowy Ci nie przysługuje. 

Jeśli towar jest niezgodny z opisem powinieneś złożyć reklamację - do tego masz pełne prawo. 

oznacz moderatorów

strazak4444
#7 Wielbiciel#

Widzę że szkoda  tu mojego czasu UOKiK inaczej to widzi Tak że powodzenia na pewno nic tu nie kupię

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@strazak4444 UOKIK - jak sama nazwa wskazuje zajmuje się ochroną konsumentów. 

Przy transakcji pomiędzy dwoma osobami prywatnymi nie występujesz w roli konsumenta. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@strazak4444 przykro mi, ale tak stanowi prawo w Polsce. My jako Allegro nie możemy w żaden sposób zmusić sprzedawcy, by przyjął od Ciebie ten zwrot. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@strazak4444  Jeżeli był jakiś brak czcionek w maszynie to składasz reklamację.  Mozesz to zrobić w każdej chwili, nawet teraz.  Zgłaszasz problem na  stronie Moje zakupy,  i sprzedający ma obowiązek problem rozwiązać,  ma 14 dni na rozstrzygnięcie czy zwróci pieniądze czy zabierze maszynę do naprawy...

Nie domagaj się zwrotu maszyny, sprzedający ma obowiązek maszynę sam zabrać  albo oddać pieniądze, jeśli ten złom mu niepotrzebny.

oznacz moderatorów

wojtekmarchewka
#10 Popularyzator#

@strazak4444  "Tak zmusić sprzedającego by zwrócił kasę"

Tak zmuśmy sprzedajacego, mimo że prawo stoi po jego stronie 

"Widzę że szkoda tu mojego czasu UOKiK inaczej to widzi Tak że powodzenia na pewno nic tu nie kupię"

A co myślałeś? Że forum go zmusi do oddania Tobie pieniędzy, czy że forum odda, za niego.

"Dotyczy zakupu maszyny do pisania tylko sprzedający zapomniał dodać że brak czcionki"

A może wspomniał tylko Ty nie doczytaleś (znany tylko Twoją wersję). Czy zdjęcia także przedstawiały produkt bez czcionki?

Tak jak piszą @br. @komis-bell powinieneś jako kupujący (prywatny) reklamować a nie zwracać, ponieważ gdy sprzedający (prywatnyny) nie  wyrazi na to zgody. To działa zgodnie z prawem.

oznacz moderatorów

strazak4444
#7 Wielbiciel#

Szkoda czasu na **piiip**ów bo tu nie brakuje

oznacz moderatorów