Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przestrzegam przed zakupem na Lokalnym to smutne serwis popiera przekrętów i nie uczciwych sprzedawców. Jestem wiele lat chyba czas zakończyć korzystania z tego serwisu Jest dziesiątki innych bardziej dbających o kupujących
Jest w tym sporo racji bo faktycznie jest to taka "piaskownica dla niegrzecznych dzieci" ,jedni udają że sprzedają inni że kupują . Są tam też i tacy sprzedawcy u których można bezpiecznie kupić ,nawet firmy ,ale trzeba się dobrze rozejrzeć.
@strazak4444 przykro mi, że masz takie doświadczenia, ale czy możemy Ci jakoś pomóc, abyś zmienił swoją opinię?
Tak zmusić sprzedającego by zwrócił kasę
@strazak4444 jakiego dokładnie zamówienia dotyczy sprawa? W jaki sposób kontaktowałeś się ze sprzedawcą?
Otworzyłem dyskusję i nic z tego nie wynika tak odpisał mi sprzedający witam poradziłem się allegro co w takim przypadku mam zrobić gdyż zdarzyło mi się to pierwszy raz tak więc DLA ZAKUPÓW OD OSOBY PRYWATNEJ KUPUJĄCEMU NIE PRZYSŁUGUJE PRAWO OD ODSTĄPIENIA OD UMOWY .towar dalej należy do Pana mogę go jeszcze raz wysłać na paczkomat który będzie wskazany przez Pana Dotyczy zakupu maszyny do pisania tylko sprzedający zapomniał dodać że brak czcionki
@strazak4444 Przy zakupie pomiędzy dwoma osobami prywatnymi umowę można rozwiązać tylko za porozumieniem obu stron umowy.
Jednostronne prawo do odstąpienia od umowy Ci nie przysługuje.
Jeśli towar jest niezgodny z opisem powinieneś złożyć reklamację - do tego masz pełne prawo.
Widzę że szkoda tu mojego czasu UOKiK inaczej to widzi Tak że powodzenia na pewno nic tu nie kupię
@strazak4444 UOKIK - jak sama nazwa wskazuje zajmuje się ochroną konsumentów.
Przy transakcji pomiędzy dwoma osobami prywatnymi nie występujesz w roli konsumenta.
@strazak4444 przykro mi, ale tak stanowi prawo w Polsce. My jako Allegro nie możemy w żaden sposób zmusić sprzedawcy, by przyjął od Ciebie ten zwrot.
@strazak4444 Jeżeli był jakiś brak czcionek w maszynie to składasz reklamację. Mozesz to zrobić w każdej chwili, nawet teraz. Zgłaszasz problem na stronie Moje zakupy, i sprzedający ma obowiązek problem rozwiązać, ma 14 dni na rozstrzygnięcie czy zwróci pieniądze czy zabierze maszynę do naprawy...
Nie domagaj się zwrotu maszyny, sprzedający ma obowiązek maszynę sam zabrać albo oddać pieniądze, jeśli ten złom mu niepotrzebny.
@strazak4444 "Tak zmusić sprzedającego by zwrócił kasę"
Tak zmuśmy sprzedajacego, mimo że prawo stoi po jego stronie
"Widzę że szkoda tu mojego czasu UOKiK inaczej to widzi Tak że powodzenia na pewno nic tu nie kupię"
A co myślałeś? Że forum go zmusi do oddania Tobie pieniędzy, czy że forum odda, za niego.
"Dotyczy zakupu maszyny do pisania tylko sprzedający zapomniał dodać że brak czcionki"
A może wspomniał tylko Ty nie doczytaleś (znany tylko Twoją wersję). Czy zdjęcia także przedstawiały produkt bez czcionki?
Tak jak piszą @br. @komis-bell powinieneś jako kupujący (prywatny) reklamować a nie zwracać, ponieważ gdy sprzedający (prywatnyny) nie wyrazi na to zgody. To działa zgodnie z prawem.
Szkoda czasu na **piiip**ów bo tu nie brakuje