Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam zakupiłem od prywatnego sprzedawcy gre na nintendo switch, w opisie nie było opisane jaka wersja tylko ze gra nowa. Okazało się że jest to wersja cyfrowa a Ja Chcialem pudełkową i sprzedawca wysle kod z gra. Chcialem z początku zwrócić, sprzedający się nie zgodził. Po kilku dniach pisania sprzedawca wyslal mi gre ale okazało się że to jest konto z grą a nie kod do pobrania gry. I wylogował Mnie z twgo konta co nic nie mogę zrobić. Co mam zrobić w takiej sytuacji.? Chodzi mi oczywiście o odzyskanie pieniędzy
Składać reklamację i sprawę wyjaśnić, otwórz dyskusję , masz pomoc Allegro:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa?source=LOKALNIE
Pisalem do niego, powiedzial ze mi nie przyjmie zwrotu, a teraz po zablokowaniu mi konta z gra wgl. Nie odczytuje wiadomości
Zwrotu przyjmować nie musi ale reklamację musi rozpatrzyć .
Załóż dyskusję i w niej złóż reklamację na niezgodność z umową. Opisz tam, że kupowałeś grę, a dostałeś konto z grą. W dodatku została zablokowana. Po 24h jak będzie już możliwość wołaj allegr allegro. W serwisie nie wolno kont sprzedawać jak mnie pamięć nie myli stad taki opis....
Tu można produkty cyfrowe kupować ale trzeba zwracać uwagę na to co dokładnie jest w opisie, nie kupować gdy coś jest nie jasne oraz na komentarze. Są spoko sprzedawcy, a są tacy co drobnym druczkiem w środku opisu wcisną, że działa tylko w Brazylii.
No właśnie założyłem dyskusje, moja nie uwaga bo bylo napisane na aukcji ze produkt nowy, a potem się okazało że to nawet nie jest klucz tylko konto z gra i wylaczyl konto
To, że produkt nowy to coś tam musiał zaznaczyć. Problemem jest to, co sprzedał, tu kont sprzedawać nie wolno. Drugim to, że przestało działać. Więc stanowczo reklamuj i żądaj gry, a nie konta.
@AnnaG-Antyki odsylam do regulaminu bo konta sprzedawać można i pisze na jakich zasadach i jaki rodzaj gry na nich może być. @W_Saniewski musiałbys dać link do oferty bo wszystko zależy od tego co napisane jest w ofercie
A jeszcze nie tak było, ze nie można. Widać się pozmieniało.
@AnnaG-Antyki nie zmieniło się wolno konta sprzedawać z grami free to play i postępy na nich. Zero gier z płatnymi licencjami na koncie
Witam, ja kupowałem cyfrowe gry na PS4, po jakimś czasie przyjechali do mnie kryminalni, gdyż konta z grą nie można sprzedawać tak mi powiedzieli na komisariacie na przesłuchaniu, nic mi nie zrobili ale tłumaczyć się musiałem
Założyłem dyskusje ze zadam reklamacji ze zadam gry a nie konta z gra, odpisal zebym napisał do niego wiadomość prywatna ze postara się rozwiązać problem
Nie zamykaj dyskusji, póki go nie rozwiąże.
@W_Saniewski Założyłeś i dobrze ma 24godz. na odpowiedź, nie odpowie poproś Allegro o pomoc.