anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo na allegro lokalnie

pawelplawskii
#1 Nowicjusz

Chciałem przestrzec tylko przed oszustem, który wstawił smartwatch garmin fenix 7x pro wersję carbon. Wystawił na **piiip**, pozniej przekierował na aukcje allegro lokalnie podeslal link do allegro z obniżona cena, która wynegocjowałem. Często tak robię kupując na **piiip** I nigdy mi sie nie zdarzyło. Tu nie spodobało mi sie ze woli zakup na allegro, było bardzo późno, straciłem czujność i dałem sie nabrać

Screenshot_20251216_175145_OLXpl.jpg

. Widziałem ze mial też wystawiony w aukcjach odkurzacz karchera. Czytałem juz tu tematy na ten temat i wiem ze nic z tym nie zrobię, bo nie ma śladu po płatności na allegro. Platnosc kropka w kropkę jak na allegro, przekierowanie do koszyka, wybranie płatności, wpisanie danych adresować, wybranie kuriera, paczkomatu itd. Wszystko identyko. Zgłosiłem na policję, nic innego mi nie pozostało. Bank nie wróci, bo sam dokonałem akceptacji blika. Także po prostu przestrzegam i informuje, zeby uważać. 

Screenshot_20251217_163326_Gallery.jpg

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@pawelplawskii Czy masz może link do wspomnianej aukcji? Podejrzewam, że oferta była fałszywa i nie prowadziła do Allegro Lokalnie, tylko do strony, która ma ją imitować. Niestety z naszej strony nie możemy nic zrobić. Sugeruję zgłoszenie sprawy na policję. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów