anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo

Client:80617373
#7 Wielbiciel#

@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

witam prawdopodobnie zostałem oszukany na 650zł ponieważ zobaczyłem na facebooku ogłoszenie o kupnie basenu więc napisałem do pana który to sprzedawał i dostałem link do allegro lokalnie na którym to kupiłem następnie pobrało mi pieniądze z konta wiec napisałem do pana czy płatność przeszła na co on mi odpisał ze nie i żebym spróbował jeszcze raz to tamte pieniądze zwróci mi allegro. Po wyszukaniu nazwy użytkownika nie  wyskakuje żaden profil o takiej nazwie. Zgłaszam się do was z prośbą o pomoc co mam w takiej sytuacji zrobić.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fallegrolokalnie.kategorie-baseny14.pl%2Foferta%2Fa50a86....

Tutaj zamieszczam link do sprzedającego.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

komis-bell
#21 Demiurg#

@Client:80617373 Możesz się zgłosić na policję ale niestety pieniędzy nie odzyskasz.

Link nie prowadził do allegro - zostałeś oszukany.

To była fałszywa strona imitująca serwis Allegro a BLIK posłużył najpewniej do wypłaty pieniędzy w bankomacie - zerknij na potwierdzenie transakcji w banku.

oznacz moderatorów

Client:80617373
#7 Wielbiciel#

449937172_494989016248783_7746577379063733736_n.jpg

o takiej treści przyszło mi potwierdzenie 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Obrazki są dla nas niewidoczne. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@Client:80617373 Tak zostałeś oszukany , jak pobrało z konta to kasy nie odzyskasz, zgłoś na Policje.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

bankomaty mają kamerki niech policja zabezpieczy nagranie gęby wypłacającego

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

Pewnie też wypłacał jakiś słup 

oznacz moderatorów

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80617373 niestety, gdy używam tego linku - przenosi mnie na pustą stronę googla. Prawdopodobnie była to próba oszustwa. Na Allegro nie ma możliwości złożenia zamówienia przez facebooka. Takie rozwiązanie nie jest bezpieczne. Z naszej strony nie będziemy w stanie zaproponować Ci pomocy, jeśli pojawią się problemy z takim zamówieniem poza Allegro. Transakcje zawierane poza serwisem nie są objęte żadną ochroną. W przypadku problemów z zakupem nie będziesz mógł skorzystać z naszego wsparcia pozakupowego oraz programu Allegro Protect.. Z perspektywy sprzedającego transakcja zakończona poza Allegro jest także niekorzystna, bo nie ma on możliwości otrzymania oceny podsumowującej zakup, na którą zwraca uwagę większość potencjalnych klientów w internecie. Jedynym rozwiązaniem na ten moment jest udać się na Policję. Mam nadzieję, że tam otrzymasz wsparcie.

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów