Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wczoraj wieczorem chciałem kupić opony do auta łączna kwota z dostawą to 550zl , wszystko przebiegało sprawnie, jak zwykle aż do momentu zapłaty. wybrałem płatność Blikiem i po wpisaniu wygenerowanego kodu, płatność nie została dokonana.Ponowiłem więc płatność i nadal nic. Sprawdziłem w moich zakupach-nic nie kupiłem, na moją pocztę również nie przyszło żadne powiadomienie o zakupie z konta pobrało pieniążki dwa razy , na allegro do tej pory nie ma śladu po zakupie żadnych produktów. Proszę pomoc w odzyskaniu pieniędzy.
@jazzmenpts Czy środki zostały pobrane z Twojego konta czy jedynie na nim zablokowane?
Witam. Środki zostały pobrane z mojego konta dwa razy.
Sam wyszukałeś ofertę na allegro czy ktoś przysłał ci link?
Witam. Ktoś przesłał mi link
No to zostałeś oszukany
Wchodząc w ten link ogłoszenia nadal ono mi wyskakuje.
No i jaka tam jest nazwa domeny tego linku
Allegro lokalnie . O to panu chodzi
W tym podanym przez ciebie linku allegrolokalnie.pl jestem tylko subdomeną, a domeną pl-oferta2.....6.pl jeśli oczywiście w linku nie ma dalszych przekierowań, ale warto zrozumieć co to jest domena, to świetny sposób by ustrzec się wyłudzenia
@jazzmenpts a były inne metody płatności?
Zapodaj link do oferty bo może podał do podrobionej oferty.
Witam. tak chyba były nie jestem pewien zawsze robię blik
@jazzmenpts ☹️ oszustwo
@jazzmenpts @To oszustwo. Idź na policję ale - niestety- na odzyskanie pieniędzy się nie nastawiaj 😕
@jazzmenpts Link, albo najlepiej całą wiadomość z linkiem proszę wysłać na cert@cert.pl albo tutaj : https://incydent.cert.pl/#!/lang=pl
Utratę pieniędzy zgłoś na policję, nic więcej na tą chwilę innego zrobić się nie da.
Gość powiedział że jutro będą u mnie te opony. Mam czekać czy iść od razu na policję . Pierwszy raz coś takiego się zdarzyło.
Ok bardzo dziękuję za pomoc
Nabito cię w butelkę. Fakt że już nawet na opony oszukują oznacza że proceder kwitnie a kwoty oszustw maleją bo do tej pory byly oszustwa na smartphony i lapki głównie od razu zgłaszaj na policję a na przyszłość jak masz w linku 2x .pl albo do allegro luballegro lokalnie coś doklejone przed .pl to wiedz od razu że wał