Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@joanna-556 Bardzo mi przykro, ciężko powiedzieć, co spowodowało błąd bez szczegółowych informacji. Czy możesz wskazać numer oferty, o którą chodzi? Być może uda się dowiedzieć czegoś więcej.
Taki błąd mógł się pojawić również w sytuacji, gdy kontr oferta jest wyższa od Twojej, a czas na licytację upłynął.
(17261750535) Jest moja kwota z piątku, a nie ma, że dziś licytowalam, mimo informacji o wystąpieniu błędu, klikam cały czas na licytuj. I czas się skończył. Gdyby nie ten błąd, to wzięłabym udział w licytowaniu.
@joanna-556 zarówno Twoja ostatnia zaproponowana w licytacji kwota, jak i osoby, która wygrała, były wskazane 28.02.2025, a oferta zakończyła się 2.03.2024. Twoja propozycja ceny, była niższa, niż maksymalna kwota wskazana przez kolejnego licytującego. Czy możesz doprecyzować, jaki komunikat błędu pojawiał się podczas próby kontynuowania licytacji?
Pojawiło się okienko z informacją Wystąpił błąd...nie pamiętam czy był cd zdania, bo zniknęło . Co do kwoty, zaproponowanej przeze mnie to była niższa , ale w dniu licytacji 2.03.2025, pojawia się automatycznie wyższa od ostatniej proponowanej przez wszystkich i tą kwotą chciałam licytować
@joanna-556 w historii oferty nie widzę nieprawidłowych działań. Niestety bez treści komunikatu nie jesteśmy w stanie dokładnie zweryfikować, dlaczego nie udało Ci się kontynuować licytacji.
Trudności podczas licytacji mogły być spowodowane przez: