Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam założyłem temat ponieważ chciałbym się dowiedzieć jaki jest koszt prowizji dla sprzedającego na allegro lokalnie ponieważ w google wyskakuje mi informacja iż jest to 10% od elektroniki lecz nie więcej niż 50zł a tutaj już jest,że 4.7% ale nie jest napisana maksymalna kwota prowizji a zamierzam coś kupić przez allegro lokalnie ponieważ nie chcę przelewać kilku tysięcy przez **piiip** Pozdrawiam
Zawsze sprawdzaj aktualny oficjalny cennik ponieważ bardzo często zmieniają go. Sami nie wiedzą ile ich usługa jest warta. Biorąc pod uwagę co oferują to warta jest połowę tego.
Czyli wychodzi na to,że sprzedający ma zapłacić 180zl prowizji za sprzedaż i w tym momencie mu się to nie opłaca xD
7,9% wartości przedmiotu (z wyjątkiem działu Elektronika - 4,9%)
@pinsplash Jest, tylko ma inną nazwę. To tak jak podatek i danina 🙂
ile osób tyle opinii 😕 no ale jednak chyba do transakcji nie dojdzie ponieważ sprzedający będzie musiał prawie 200zł prowizji zapłacić co jest niedorzeczne
Nie zapłaci prowizji, jeśli kupujący po zakupie przez Kup teraz lub po wygranej licytacji zapłaci sprzedającemu za towar bezpośrednio na jego rachunek bankowy, z pominięciem Allegro Finanse.
No ok ale jeśli dojdzie do jakiejkolwiek próby oszustwa ze strony sprzedającego to wtedy ja nie będę chroniony?
Nijak - jeśli chodzi o Allegro. Istnieją jednak jeszcze inne instytucje, chroniące przed kanciarzami. Np. prokuratura czy policja. Albo sąd.
Dlatego twierdzę, że AL to chłam.
Kurcze nie wiem co robić bo zależy mi na towarze ale też rozumiem sprzedającego,że jednak 180zł z 3800 to sporo
Allegro potwierdziło mi w korespondencji, że po zapłacie na Lokalnie poza Allegro Finanse, Program Ochrony Kupujących działa. Warunkiem jest zakup widoczny w zakładce Kupione.
Oni sami Sobie ze wszystkim przeczą:D spróbuję jakoś dojść do porozumienia ze sprzedającym