anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przebieg licytacji

Maaris3
#7 Wielbiciel#

Licytowałem ofertę (73a6b4b9-9f8d-4d40-a0ef-d7637b33ab2c) zalicytowałem swoją kwotę 21zl przed rozpoczęciem ostatniej minuty aukcji i była ona najwyższa do końca czasu aukcji, po całkowitym uplynieciu czasu aukcji wyświetlił się komunikat że jej nie wygrałem a aukcja się zakończyła z cena 30zl, nawet gdyby w ostatniej sekundzie ktoś taka cene kliknął to aukcja zgodnie z regulaminem powinna się automatycznie przedłużyć o 5 minut a tak się nie stało. To nie pierwszy taki zaobserwowany przypadek jak to jest możliwe?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

McGuyver__
#10 Popularyzator#

O ile dobrze kojarzę to system przedłuża licytację, jeśli NOWA osoba przystąpi do licytacji w ciągu ostatnich 60 sekund. Osoby licytujące wcześniej nie są brane pod uwagę. Inaczej możnaby było tak przedłużać licytację w nieskończoność. Jeśli się mylę, to ktoś mnie tutaj zaraz sprostuje. Natomiast licytowanie nawet na 1 sekundę przed końcem licytacji oferują różnego rodzaju boty (snajper.net, snip.pl) i jest to raczej dość popularne w licytacjach.

oznacz moderatorów

Maaris3
#7 Wielbiciel#

Na Lokalnie każda nowa ofert przedluza o 5min nie musi to być oferta od nowej osoby wielokrotnie się tak bawiłem i niestety aukcja potrafi sie przedłużyć i o np godzinę ale jakis to sens ma i unikamy wszelkiego rodzajów snajperów.

oznacz moderatorów

McGuyver__
#10 Popularyzator#

Ok, dzięki za wyjaśnienie. 

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Maaris3 sprawdziłam licytację i widzę, że ostatnia oferta została złożona ok. 5 minut przed końcem licytacji - dlatego jej czas nie został przedłużony. Po przebiciu Twojej oferty, wysłaliśmy również maila o godzinie 22:02:02 o tytule "Twoja oferta w licytacji została przebita!". Kwestię braku aktualizacji wyświetlanej kwoty, wyjaśniam z działem technicznym. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów