Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam zostałem ofiarom oszustwa mianowicie dokonałem zakupu roweru marki trek przez portal allegro lokalnie. Sprzedawcę zweryfikowałem firma była zajetesttoqana od 2013 roku Marek Jędruszczak
/ oto link roweru/
https://allegrolokalnie.ogloszenie-66f11eg46fppmsty66qx
teraz po otworzeniu wyskakuje mi komunikat o zagrożeniu virusem. Dokonałem zakupu jak zawsze przy allegro zapłaciłem z góry metodą blik. Niestety minął tydzień a kontakt z sprzedającym się urwał postanowiłem odwołać się przez allegro /przez reklamację. W moich zakupach nie widnieje ta transakcja po konsultacji z przyjacielem domyśliłem się że padłem ofiarą oszustwa. Prosze o pomoc w odzyskaniu moich pieniędzy. w załączniku podsyłam dowód wpłaty
@Client:35133231 to nie jest strona allegro ,to strona spreparowana tylko wyglądająca jak Lokalnie , tak padłeś ofiarą oszusta i braku roztropności ze swojej strony . Idź na policję , tu pomocy nie znajdziesz .
..dużo popłynąłeś ? ,
@mdrogeria napisał(a):
..dużo popłynąłeś ? ,
Rowery marki Trek tanie nie są...
Ale ten był zapewne w okazyjnej cenie.
@Client:35133231 Ten link prowadzi do strony o adresie ogloszenie-66f11eg46fppmsty66qxy5.org - to nie jest adres serwisu Allegro.
Zostałeś oszukany.
Możesz się z tym zgłosić na policję ale na odzyskanie pieniędzy się niestety nie nastawiaj bo w praktyce będzie to graniczyło z cudem.
Witam.
Problem w tym, że to nie była strona Allegro Lokalnie tylko fałszywka służąca do wyłudzania pieniędzy i danych do logowania. Ostatnio codziennie dochodzi do takich transakcji.
Pieniądze są nie do odzyskania. Teoretycznie powinieneś zgłosić sprawę na policję. Czasem nawet łapią sprawców i co jeszcze rzadsze odzyskują pieniądze. Ale liczyć na to, to jak liczyć na wygraną w totka.
Allegro nie pomoże, bo to nie ich strona była.
Co zaś się tyczy linków do ofert jakie przesyłają "sprzedawcy" znalezieni na innych portalach ogłoszeniowych lub w necie, to w 99,9 % są to fałszywki. Zakupy na Allegro Lokalnie są bezpieczne pod warunkiem, że sam, będąc zalogowanym znajdujesz poprzez wyszukiwarkę interesujący Cię produkt, gdyż w takim przypadku nikt nie podsunie Ci fałszywej strony.
Obstawiam, że w Twoim przypadku była to płatność blikiem. I niemal na pewno blik był jedyną dostępną "działającą" formą płatności, bo niestety dość łatwą do manipulacji. Niby widziałeś co potwierdzasz, a mimo to, że odbiorcą płatności nie było Allegro, to tą płatność zatwierdziłeś.
Sprawdź w banku co potwierdziłeś. Najczęściej to "wypłata w bankomacie" lub zakup kryptowalut.
Okazyjna cena plus presja czasu, bo okazja ucieknie i w konsekwencji stracone pieniądze.
Pozdrawiam. Marek.