Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hejka,
Chciałem kupić komputer stacjonarny w wyjątkowo dobrej cenie. Pomyślałem, że to pewnie okazja - ktoś się pozbywa szybko "starszego" klocka z RTX 3060.., ale okazuje się, że sprzedający handluje komputerami na potęgę (tzn. trafiłem przez "sprawdź również" na jego inne oferty.
i teraz - dwa pytania:
1) Jak sprawdzić czym handluje sprzedający?
2) Jak sprawdzić jakiekolwiek opinie, oceny.. cokolwiek.
Nawet na konkurencyjnym portalu O.. są takie opcje.. zapewne tutaj też tylko nie widzę?
Nie sprawdzisz. Allegro uważa, że Ci to nie potrzebne. Od lat było wiele tematów z prośbami o to i nic. Jedyne co mozesz to wyszukać go na głównym Allegro. Jeśli tam w ostatnim roku sprzedawał to mogą być opinie...
No tak, wyszukiwanie po sprzedającym, choć wcześniej próbowałem i nie złapałem, że nazwa sprzedającego jest w nawiasie.. xxx (yyy) - to yyy to nazwa.. obie były dziwne. V...
OK, widzę przynajmniej oferty, choć i tak mam opór, bo mogę się sugerować tylko ile czasu ma konto na Allegro.
@Eskim8383 moderacja ci parę rzeczy może zdradzić m.in
1 czy sprzedawca się często loguje
2 czy ma sprzedaże i czy częstotliwość korzystania z protecta przy jego transakcjach może wzbudzać obawy
Oczywoście wprost ci nie udzielą informacji ale możesz grzecznie poprosić czy w opini moderacji zakup u tej osoby mógłby być problematyczny i w jakiś sposób odradzaliby czy raczej w och systemie nic nie wzbudza podejrzeń. Wiadomo że pewne konkluzje można zalożyć np jak ktoś sie loguje raz na ruski rok albo dawno go nie było to pewnie towar dawno sprzedany i zapomniał zdjąć ogłoszenie lub jeśli niedawno miał sfinalizowaną sprzedaż i robi to cyklicznie tzn że można zaufać lub czy moderacja może sprawdzić czy ma częste dyskusje i sprawy z pok jeśli nie kupiłbym jeśli tak dałbym se siana. Moderacja ci nie odpowie wprost ale może napisać coś w stylu sprawdziliśmy o pytane przez ciebie rzeczy nic nie wzbudza podejrzeń w systemie, użytkownik loguje się regularnie i dokonuje transakcji sprzedaży. Ps żeby sprzedawać elektronike trzeba mieć kasę fiskalną i możliwe że tu masz firme która se używki na allegro upłynnia a wtedy powinny przepisy uk obowiązywać sam zauważyłeś że ma tego sporo więc to nie jednorazowe sporadyczne sprzedaże
@Eskim8383 tak jak napisał @az1rael nie możemy udzielić bezpośrednich informacji, możemy jednak spojrzeć, czy dane konto nie wzbudza podejrzeń. Podeślij link do oferty, zerkniemy 😉